tirsdag 10. mai 2011

Norges flotteste strandpromenade ligger i Kristiansand

Som bymåke måtte man ut i solen når det har vært så fint vær i helgen. Og opplevelsene ligger tett langs strandpromenaden i Kristiansand. Øverst ved Tangen og langs bystranda er det foreløpig stille, men snart kommer det til å koke med badeglade Kristiansandere og turister. 15. - 16. juli blir det Palmesus på Bystranda med artister som Kelis og Dandy Warhols. Søndag 17. juli er det familiedag med Bjørn Eidsvåg, Elvira Nikolaisen, Rune Andersen og halvparten av Gitarkameratene. Byggingen av Kristiansands nye badeland "Aquarama" og byens største hotell (Scandic) er godt igang og åpner 2012/13.

Videre nedover strandpromenaden ligger Christiansholm Festning, Tresse og en flott lekepark med basketbane. Detr er her sandvolleyball turneringen Otera Open arrangeres hvert år. Like ved er Kristiansand gjestebåthavn og Otterdalsparken (med fontener og kunst av Kjell Nupen). Bypromenaden sin første restaurant Sjøhuset og Hartmanns Marina ligger rett ved.

Neste stopp er Fiskebrygga i Kristiansand med mange restauranter bl.a. Bølgen & Moi. Fiskebrygga er stoppested for båtturister og alle som vil ha en helaften med maritime omgivelser, god mat og de beste råvarene.

Siste stopp er friarealet Odderøya og det nye teater og kulturhuset Kilden som åpner 6. januar 2012. Vi gleder oss til sommeren og Strandpromenaden fanger det beste av Kristiansand by!

(Bilder ©Erik Engenes)

2 kommentarer:

Raymond Larsen sa...

Hei Erik.

Fin sak, men du har glemt å få med at EM i sandvolleyball arrangeres i Tresse 9.-14.august. Uten forkleinelse for andre er vel vi det arrangementet som er størst i Strandpromenaden/Tresse, pt.?

Otera Open har de siste 4 årene hatt Tresse og Strandpromenanden som location. Verdt å nevne det!

Mvh
Raymond

Erik Engenes sa...

Heisann Raymond,

Det har du helt rett i, Otera Open blir en folkefest (les mer på http://www.wtkristiansand.com). Det gleder vi oss til også:)

Mvh Erik