torsdag 24. mars 2016

Våren er her!

Nå er endelig våren her og det er på tide å komme seg ut og rundt i nærområdet.

Vi er på oppdagelsesferd i Søgne om dagen og her er det utrolig mange fine turløyper. Og med en baby i reisefølge så er vi avhengige av turløyper hvor vi kan ha med vogn. Og det er heldigvis ingen problem!

Denne dagen gikk turen rundt Tinntjønnløypa, vi parkerte rett ved Tinntjønnhallen og gikk derifra. Rundløypa er 4,6 kilometer lang, men kupert terreng. Det er fin turvei rundt slik at man også kan komme seg rundt både med vogn og (terreng)-rullestol.


Turen har noen gode oppoverbakker, men det var ingen problem for de små å komme seg opp eller for far med vogn :)På turen er det mye gøy å utforske for ungene. Bekker, maurtuer, steiner og pinner ble lekt med og iveren var stor. Det er ikke så mye som skal til for å få små bein opp en bakke. Vi hadde kappløp opp alle de bratteste bakkene.

Gjett hvem som vant? Foto: Inger L. Hutchinson 

Når vi var ca. halvveis tok vi en liten avstikker til Hellerstjørn. Gangveien langs vannet er så utrolig flott, bare se!

Ungene koste seg ved vannet. Pinner og steiner ble samlet og kastet uti. Foto: Inger L. Hutchinson 

Utrolig flott gangsti langs vannet. Foto: Inger L. Hutchinson 

Foto: Inger L. Hutchinson 

Perfekt for vogn! Foto: Inger L. Hutchinson 

Godt de har oppdatert veien, for sånn ser den gamle ut! Foto: Inger L. Hutchinson

Når det er bålsesong så passer vi alltid på å ha med oss ved og grillmat i sekken. Denne dagen var det ostesmørbrød på menyen og det var en suksess. Deilige skiver med ost og skinke pakket inn i aluminiumsfolie.

Noen i gjengen var litt utålmodige og la på maten med en gang, de måtte nyte svarte skiver. De litt mer tålmodige (jentene) la på pakkene når flammene hadde gitt seg og vi fikk perfekte ostesmørbrød :)
Det er alltid spennende å tenne bål. Foto: Inger L. Hutchinson 

Det er ikke lov til å brenne bål året rundt dessverre. Bålsesongen varer fra 15. september til 15. april.

Kakao må man ha! Foto: Inger L. Hutchinson 

Tålmodige unger venter på lunch. Foto: Inger L. Hutchinson 

Turen gikk tilbake til rundløypa og nedover mot Tinntjønnhallen igjen. I dette området, når man nærmer seg Veddertoppen, så er det masse blåbær på høsten.

Gøy på tur! Foto: Inger L. Hutchinson 

Deilig med tur i sola. Foto: Inger L. Hutchinson 
Det var en fornøyd gjeng som var på tur denne dagen. Og hit skal vi garantert tilbake!

Adkomst: Kjør eller sykle ca 400 meter fra Lunde sntrum. Ta til høyre (mot Eikså) og kjør ca 500meter opp Repstadveien og så inn til høyre igjen. Der er det en romslig parkeringsplass.

God tur! Og ha en herlig vår :)

Ingen kommentarer: