onsdag 30. mars 2016

Barnefilmfestivalen - vårens store filmfest på Sørlandet

Våren er her (hurra!) og for meg og resten av festivalstaben er det likestilt med den mest hektiske jobbperioden i året. Bare se hvordan kontoret mitt ser ut… Det nærmer seg nemlig vårens store filmfest for barna på Sørlandet - nemlig Barnefilmfestivalen!


Håper det blir litt tid til rydding før festivalpublikummet melder sin ankomst…
Heldigvis har jeg noen hyggelige kolleger som holder meg med selskap.


Hva er egentlig Barnefilmfestivalen? 

Festivalen som arrangeres i Kristiansand, Arendal og Farsund er Norges aller største filmfestival for barn og unge – og også blant Nordens ledende filmfestivaler for denne målgruppen. Barnefilmfestivalen er allerede inne i sitt 19. år (!) og skal om veeeldig kort tid glede barn i alle aldre med et vanvittig bredt spekter av filmperler fra alle verdens kriker og kroker. Film fra 29 land for å være helt nøyaktig. Det arrangeres også mange filmverksteder for skoleelever og filmrelaterte aktiviteter for familiepublikummet.

Vi gleder oss til å møte fascinerte og engasjerte barn i alle aldre vrimlende inn og ut av kinomørket. 
Avsløring (hysj!)

Programslippet er rett rundt hjørnet – og hvis dere lover å holde det hemmelig, så kan jeg røpe at vi i år har hentet med oss hjem over 100 (!) filmer. Programmet består av en god blanding av både korte og lange rykende ferske filmer, og noen ønskerepriser. Jeg kan allerede avsløre så mye som at vi setter opp et spesialprogram til ære for Roald Dahls 100-årsjubileum. Her tror jeg voksne som barn blir lykkelige over et gjensyn med – Matilda, Danny og den store fasanjakten og Charlie og sjokoladefabrikken!

Matilda er tilbake på kinolerretet.
Anbefalinger

Det kan være vanskelig å orientere seg blant over 100 filmtitler, derfor skal jeg om kort tid gi dere noen tips om hvilke filmer dere ikke må gå glipp av.

Om kort tid finner dere hele programmet på Barnefilmfestivalen sine nettsider

Hold dere gjerne oppdatert fremover ved å sjekke www.barnefilmfestivalen.no. Det er også mulig å følge oss på Facebook og Instagram: @barnefilmfestivalen. 

Vi har også opprettet et event på Facebook for årets festival som du finner her.

Festival hilsen fra 
Stina Ask Mikkelsen
Programsjef

Alle bilder: Barnefilmfestivalen AS
Ingen kommentarer: