torsdag 4. februar 2016

Mestring og glede på Gladkjøkkenet i Kristiansand

Visit Sørlandet har vært på Gladkjøkkenet, og gjett om vi ble glade?

En varmere velkomst enn den du får av Ove og Erwin på Gladkjøkkenet i Kristiansand, skal du lete lenge etter. Et godt håndtrykk, et smittende smil, en hyggelig replikk og litt i glasset. Ja, da er det bare å få på forkle og senke skuldrene.

Nå lurer du sikkert på hva Gladkjøkkenet er?
Du blir garantert i godt humør når du møter den sprudlende kokken Erwin. Foto: Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet
På Gladkjøkkenet lager gjestene maten selv. Gjestene blir delt inn i grupper, hver gruppe lager en rett. Gjennom hele prosessen fra råvarer til ferdig produsert mat, får gruppene oppfølging og veiledning fra byens hyggeligste kokker. Erwin med sin sjarmerende sweitser dialekt og Ove med Vennesla-sleng er gode å støtte seg på. Konsepetet er ikke nytt, mennesker har lagd mat sammen siden tidenes morgen. Og vi liker det veldig godt. Å gjøre noe sammen er utrolig hyggelig, særlig når resultatet blir så bra.

Inger er en kløpper på kjøkkenet, men blir en enda bedre kokk etter å ha gjestet Gladkjøkkenet
Foto: Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet.
Heidi har alltid kontrollen. Her danderes kveita. Foto: Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet
Inge er dyktig på veldig mye, og ekstra god til å spise gourmetmaten.
Foto: Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet 
"Jeg er imponert over trikset de bruker: å kunne servere det som fremstår som gourmetmat og få folk til å skryte av seg selv over hvor flinke de selv har vært. Jeg skjønner også at det ligger mye bak å sette sammen menyen på denne måten". 
                                                                                               Inge Dalen, Visit Sørlandet

Hildegunn viser stolt frem hovedretten,  hjortefillet med rotgrønnsaker.
Foto: Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet
"Det å få veilledning av en faglært kokk mens du lager mat gjør at ting du aldri har turt å prøve deg på før, plutselig er det enkleste i verden". 
                                                                               Hildegunn Teinum, Visit Sørlandet


På Gladkjøkkenet røres det i glass og gryter. Foto: Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet
Desserten blir til. Foto: Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet
Lekre dessertkurver skal fylles med is og frukt. Foto: Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet
Erwin peker og forteller at det aldri tildligere har blitt laget så perfekte kurver på Gladkjøkkenet.
Foto: Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet 
Dessert med de herligste frukter, hjemmelaget is, bringebærcoulis og sjokolade. Mmm...
Foto: Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet

En glad gjeng fra Visit Sørlandet. Foto: Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet
Gjengen i Visit Sørlandet hadde en fantastisk morsom og fin kveld, den selvlagde maten smakte himmelsk. Tusen takk til Gladkjøkkenet for en minnerik kveld, vi kommer garantert tilbake.

Litt informasjon om Gladkjøkkenet:
Kjøkkenet tar i mot mellom 10-30 glade kokker. 
Passer perfekt som teambuilding, relasjonsbygging, vennegrupper og jubileum. Private med venner, Kinesere og Amerikanere har gjestet gladkjøkkenet helt siden oppstarten i 2003.


Sommerstid arrangeres Gladkjøkkenet sommer på Flekkerøy. Menyen blir tilberedt etter årstidens råvarer. Gladkjøkkenet sommer tar i mot 20-70 personer. Men det er mulig med opp til 250 personer. Ønsker du en dans på byggekanten er det mulig å bestille herlig Sørlandsmusikk med trekkspill eller annen musikk som kan leies inn.

Vi anbefaler alle å bestille en matopplevelse på Gladkjøkkenet i dag. 
Trenger du oversikt over overnatting i Kristiansand, den finner du her.



Ingen kommentarer: