torsdag 11. februar 2016

Med Lyngdal som base for sørlandsferien

Med Lyngdal som base har du kort vei til attraksjoner og opplevelser i vestre del av Sørlandet. Lyngdal ligger bare en drøy time fra Dyreparken.
Sørlandsbadet i Lyngdal
Lyngdal

Lyngdal tilbyr deg Sørlandsbadet, regionens eneste badeland med bassenger både ute og inne, spa, behandling og trening.

Like i nærheten finner du Lucky Strike bowlingsenter, med seks bowlingbaner, matservering og biljardrom. Barna kan også kose seg i spillerommet.

Lyngdal har en hel bråte med spennende butikker du kan shoppe i, enten du er ute etter barneklær, elektronikk eller noe helt annet. Lyngdal er viden kjent for å være et shopping-eldorado, så folk kommer langveis fra for å handle der.

Hvis du og familien din er litt mer eventyrlystne, kan dere oppleve laksetrappa i Kvåsfossen. Der kan du gjennom glassvinduer se laksen svømme opp elven.

Du kan også leie kano eller prøve fiskelykken langs elven Lygna, i nærheten av laksetrappa.

Farsund og Lista

Bare tjue minutters kjøring fra Lyngdal, finner du Farsund og Lista. Farsund er en nydelig kystby i nærheten av lange og flotte strender, enten du vil svømme eller surfe. En av byens perler er utkikkspunktet Varbak, som gir deg panoramautsikt over byen.

Skandinavias største innendørs skatepark, Flipside, ligger på Lista. På samme sted finner du også paintball-bane og gokart-bane.

Kvinesdal

Kvinesdal ligger en halvtimes kjøring fra Lyngdal. Kvinesdal er omgitt av fjell og har en stor fjord. Det er også fantastisk utsikt å bli sett fra Bølgen & Moi Hotell Utsikten. I området er det rike muligheter for vandreturer for hele familien, så vel som golf for far.

Solli jaktgård og Torvløbakkan gard er to familiegårder som tilbyr deg både, jakt lokal mat og aktiviteter for barna.

Flekkefjord

I sommermånedene kan hele familien ha det gøy med å sykle dresin på det gamle jernbanesporet. Det er både god trening og en flott frilufsdag for familien. Mor og far kan sykle dresinene mens barna sitter på egne seter og bare nyte turen.

Etterpå kan dere ta turen til Rixen Vannsport. I vannskianlegget like utenfor Flekkefjord sentrum kan dere stå på vannski, wakeboard og kneeboard.

Lindesnes

Når du kjører fra Kristiansand mot Lister, har du sjansen til å ta en avstikker til Lindesnes. I rundkjøringen på E 39 på Vigeland er det en modell av Lindesnes fyr, Norges eldste og sørligste fyr, og en av de store attraksjonene i området.
Lindesnes Fyr - Foto Peder Austrud©Visit Sørlandet
Fyret har den siste fyrvokteren i Norge, så lokalene er holdt i svært god stand, og det er mulig å overnatte på fyret. Du finner kafé og auditorium på fyret, og det er åpent hele året.

Underveis til Lindesnes fyr fra hovedveien ligger Barnas Dyrepark. Her kan barna leke og gi dyrene mat. Her er det blant annet alpakkaer og mink. Parken er åpen i sommermånedene og etter avtale utenfor sesong.

1 kommentar:

Blogger sa...

Are you paying more than $5 / pack of cigarettes? I'm buying my cigs at Duty Free Depot and this saves me over 60%.