torsdag 7. januar 2016

Lunsj i Kristiansand

Kristiansand er mer enn sol og sommer. Også på snørike dager i januar kan du finne noen skikkelig smeigesteder som får deg til å senke skuldrene, trekke pusten dypt og nyyyyyde... 

Her skal du rett og slett få et par skikkelig gode tips til steder å spise lunsj i Kristiansand. Og bare så det er sagt med en gang: dette er steder som også egner seg svært godt til en bedre middag på kveldstid :). 

Tilstede Mat og Mer 

Dette er et "insider tips" som til og med mange kristiansandere ikke kjenner til. Tilstede Mat og Mer ligger midt i Markens (hovedgaten i byen), men ligger litt skjult i andre etasje på det som kalles for "Det hvite hus". Inngang mellom NOA NOA og Diamanthjørnet, inn en dør og opp en trapp: og vips er du der. Vel verdt å lete seg frem til, for her møter du en skikkelig hyggelig og rolig atmosfære. 

Dagens suppe: økologisk spicy ertesuppe. Sabla godt. Og kanskje litt sunt? 

Stedet serverer såkalt "raw food" og selger kun økologisk mat og drikke. Men sååå utrolig god mat. Artig er det også at de har delt inn forslag til retter i henholdsvis "jord" og "hav", slik at sånne som meg som har mindre peiling på både det ene og det andre når det gjelder økologisk mat og raw food navigerer meg som en lek gjennom menyen. 

Store porsjoner - lekker salat med reker på Tilstede Mat og Mer 
Tilstede Mat og Mer har også en egen økologisk butikk 

Bønder i Byen 

Jepp. Bøndene har inntatt byen. Og det med stor suksess. På hjørnet av Rådhuskvartalet på øvre torg ligger en skikkelig perle av et spisested. Røff og rustikk atmosfære, og en meny som serverer lokalmat og bondekost inspirerte retter i spennende og smakfulle kreasjoner. 

Madbede med laks og varmrøkt makrell smakte fortreffelig 

Rustikk og hyggelig atmosfære på Bønder i Byen. Kokken i full sving. 

Bønder i Byen har også utsalg av lokalproduserte varer levert av Trine på Gården. Her finner du syltetøy, saft, bakverk og mye annet snadder som det er veldig lett å bli fristet til å kjøpe med hjem. 

NYD! 

Kristiansand har de siste årene fått flere virkelig gode restauranter som stikker seg ut. Tilstede Mat og Mer og Bønder i Byen er to av stedene som er blant mine "insidertips" til steder å møtes for lunsj. Det kommer snart flere tips fra meg til steder å spise, både i Kristiansand og andre steder på Sørlandet. 


Vanskelig å ikke imøtekomme et slikt ønske :) 

2 kommentarer:

macland sa...

Itj imponert,spesiellt ikke av den #ertesuppa# . man ska bli mett av mat,Virke som mange resturanta tror folk går ut for å nyt synet av danderinga, Ikke æ,e brur mæ om smaken og at magen e mett.

Heidi Sørvig sa...

Hei. Suppa var veldig god. Jeg bestilte liten porsjon, det var også mulig å bestille en større versjon. Pris, smak og "metthetsgrad" sto absolutt til stil etter min vurdering. Kan anbefale stedet. Meget god mat, som også er "god for øyet".