onsdag 13. januar 2016

10 fine langrennsløyper i Kristiansandsområdet

I Kristiansand vinterstid (når det er snø) finner du gode løypeforhold bare minutter utenfor byen. Spenn på deg skiene og sjekk ut de flotte forholdene.


Førstemann rundt! Foto: I. Hutchinson©Visit Sørlandet


Bymarka/Baneheia: 2,2 kilometer lang lysløype i skogsterreng rett ved sentrum av Kristiansand. Dette er en grønn løype som er en slak løype med ikke så mange bratte bakker. Denne løypen passer for barn og nybegynnere som ikke har spesielle ferdigheter. Løypen er uten ”ploge- og fiskebeinsbakker”.

Jegersberg: 4 kilometer kupert lysløype i kupert skogsterreng. Området ligger rett ved universitetet på Lund. Her finnes det løyper med ulik lengde. Både klassisk og fristil. Dette er en blå løype som passer for middels godt trente skiløpere med grunnleggende skiferdigheter.

Det er viktig og ta en hvil og! Foto: E. Høibo©Visit Sørlandet
Jegersberg UiA-Gill: 4,8 kilometer lang lysløype i skogsterreng. De første 3 kilometerne fra UiA er slakt parti og veldig fint å gå med hele familien. Dette er en blå løype som passer for middels godt trente skiløpere med grunnleggende skiferdigheter.

Lysløypene er godt opplyste på kveldstid. Foto: E. Høibo©Visit Sørlandet

Sukkevann: 2,7 kilometer kupert lysløype i skogsterreng. Dette er en rundløype med skiltet gangretning. Dette er en blå løype som passer for middels godt trente skiløpere med grunnleggende skiferdigheter.

Dønnestad: 3,6 kilometer kupert lysløype i kupert skogsterreng på Dønnestad, ikke så langt i fra Kjevik flyplass. Løypene blir kjørt opp i både klassisk og fristil. Dette er en blå løype som passer for middels godt trente skiløpere med grunnleggende skiferdigheter.

Strai: 2,7 kilometer lang lysløype. Her er det og forbindelse med Hovedturløypa Kjærrane – Stemmen. Området er veldig familievennlig og ligger 10 minutters kjøring fra Kristiansand mot Evje (RV9) Dette er en grønn løype og passer for barn og nybegynnere som ikke har spesielle ferdigheter.

Hovedturløypa Kjærrane – Stemmen: 18,5 km kupert turløype i skogsterreng. Dette er en blå løype som passer for middels godt trente skiløpere med grunnleggende skiferdigheter. Her kan man enten ta utgangspunktet til turen på Strai eller i Vågsbygd som ligger 10 minutter vest for Kristiansand sentrum.

Nyt dagen ute på tur! Litt kakao og appelsin i sekken slår aldri feil. Foto: I. Hutchinson©Visit Sørlandet
Av og til er det arrangement, slik som skiorientering, på de ulike stedene. Gøy for store og små! 

Voie: 2,5 kilometers kupert lysløype i skogsterreng som ligger på Voie, cirka 20 minutter fra Kristiansand sentrum. Dette er en blå løype som passer for middels godt trente skiløpere med grunnleggende skiferdigheter.

Hellemyr: 2,4 kilometer lang lysløype i slakt skogsterreng. Her er det rundløype med skiltet gangretning. Dette er en grønn løype og passer for barn og nybegynnere som ikke har spesielle ferdigheter.

Sandrip: Sandrip er en fritidspark plassert på Øvrebø, ca 20 minutter nord for Kristiansand (RV9 mot Evje). Her finner du en 3,5 km lang lysløype i variert terreng, og en lysløype på 1,1 km som er tilpasset for alle. Løypen har en flat profil og er også svært godt egnet for barn, og ellers for mennesker med spesielle behov. I tillegg er det en varmestue på området som er åpen i helgene.

Av og til så går en lei...

...da er det godt det finnes en akebakke i nærheten. Foto: I. Hutchinson©Visit Sørlandet

Dette var bare noen av løypene du finner i Vest- og Aust-Agder. Alle løyper og føremeldinger finner du på Midt-Agder Friluftsråd sine sider
På disse sidene dekkes løypeoversikten for Kristiansand, Søgne, Lillesand, Vennesla, Birkenes, Songdalen og Iveland.

God tur og husk å se på værmeldinga før du går. Det er ingen skam og snu :) 

Ingen kommentarer: