torsdag 31. desember 2015

Mitt år på Sørlandet - på Instagram

Helt på tampen av 2015 har jeg gjort et lite tilbakeblikk på året som har gått. Mitt år på Sørlandet har som vanlig vært preget av masse flotte turer, stor begeistring over å oppdage "nye" favorittsteder og opplevelser i vår herlige landsdel. Jeg er jo selvsagt sikkert helt noe helt hinsidig inhabil siden jeg jobber i Visit Sørlandet, men det er helt umulig å ikke bli lykkelig over å ha en så flott landsdel som arbeidssted.

Alle bildene her er plukket ut fra bilder jeg har postet på Instagram gjennom året. Det kunne lett ha vært dobbelt så mange bilder og steder på hver måned. Og jeg ser jo at jeg har hatt litt lite ski på beina og fjelluft i håret i 2015. Men det skal jeg fort gjøre noe med i 2016 :)

Januar 

Rekordmasse snø i fjellheimen. Men grønt langs kysten. Så søndagstur i januar i Ulvøysund var en riktig fin opplevelse med blega hav og "vårgrønt".

Vakre Ulvøysund i januar 

Februar

Februar er vintermåneden fremfor noen på Sørlandet. Snørekord i fjellet, og jammen med ble det ikke et lite dryss også på kysten. Magisk lys i Ravnedalen.

Ravnedalen i vinterskrud

Mars

Mars gikk himla fort i år! Men tulipaner på torget i Kristiansand gav skikkelig vårfølelse.


April

Påske og tur til Lindesnes Fyr. Alltid flott på Norges sydspiss, uansett vær og vind. Akkurat denne påskedagen her var det sol fra klar himmel, og påskekyllingene var med i lomma :).

Påske på Lindesnes Fyr

Mai

Blomstringstid! Mai må jo bare være den fineste måneden av alle. En tur til Grimstad og Hasseldalen gav vakreste ramme for mai på Sørlandet. I tillegg var det vanskelig å ikke snike seg en tur fra kontoret og opp til Posebyen i Kristiansand for å ta noen bilder av kirsebærblomstringen.

Hasseldalen, Grimstad

Blomstring i Posebyen, Kristiansand

Juni 

Endelig sommer! Og beste tiden ligger foran oss. I juni åpnet Hakkebakkeskogen i Dyreparken med brask og bram, og det var et skikkelig kick for en "innbarka" Hakkebakke-fan som meg! Ellers var juni fylt med masse flotte turer på kryss og tvers i landsdelen vår. Blant annet våknet jeg opp en morgen på Utsikten i Kvinesdal etter en skikkelig regnfull kveld og natt, hvor solen tvang seg gjennom skylaget for å vise den flotte utsikten utover dalen og fjorden. Nydelig!
Så moro med Hakkebakkeskogen som åpnet 5.juni

For en utsikt å våkne til i Kvinesdal.

Juli

Ah... feriemåned og stor ståhei på Sørlandet. Juli var den måneden jeg i år ble skikkelig forelska i Lyngør og Sandøya. I tillegg hadde småfolket og jeg en utrolig flott helg med overnatting med Ryvingen Fyr utenfor Mandal. Både Lyngør, Sandøya og fyrferie skal inn på ferieprogrammet igjen i 2016. Det er helt sikkert :).
Lyngør - en perle! 

Fyrferie på Ryvingen - absolutt et høydepunkt! 

August 

Vi bare måtte tilbake til Lyngør og Sandøya!
I tillegg ble det lykkelig gjensynd med Tvedestrand Badepark for småfolket. En tur innom Nes Jernverk rakk vi også. Overnatting på Bokhotellet på Lyngørporten hvor det bare en kjapp svipptur med taxibåt over til Lyngør kan virkelig anbefales. Vi gikk noen nydelige kveldsturer på Lyngør, og avsluttet med deilig middag på bryggekanten på Seilmakerens Kro. Sommerminner som varmer gjennom hele vinteren.
Seilmakerfruens Kro, Lyngør 

September

Sommeren holdt lissom taket langt utover september i år. Og jammen godt var det for oss som aldri helt rakk å dra på tur i egen båt før nå. Deilig med søndagstur til Bragdøya midt i byfjorden i Kristiansand.

Bragødya i september 

Blega hav - Vestergabet, Kristiansand 

Oktober 

Fine oktober! Tur til Grimstad (dog uten sykler) og en liten "topptur" i kombinasjon med kafebesøk og shopping.
Grimstad - sykkelbyen om du lurte :)

November 

Fremdeles fine farger i Wergelandsparken i Kristiansand. En måned uten tid til så mange utflukter i landsdelen, så godt å kunne smake litt på høsten midt i byen.
Høst i Sørlandets hovedstad. Kollega Inger er tilbake på jobb etter permisjon :)

Desember

De hvite byene gir julestemning også uten snø. Her fra Lillesand, koselig førjulsstemning i desember.
Nydelige Lillesand i desember. 

Ingen kommentarer: