torsdag 24. september 2015

Gutta i Trehuset i Kilden i høstferien

Gjør barnet ditt en tjeneste denne høstferien. Ta han eller henne med på forestillingen "Gutta i Trehuset" i Kilden. 


De tre vennene Andy, Pia og Terry i "Gutta i Trehuset". Foto: Kilden

Etter å ha deltatt på konferanse sammen med store deler av norsk kunst- og kulturliv tidligere denne uka er jeg enda mer overbevist om hvor viktig kunst og kultur er for oss mennesker. Og ikke minst i den post-digitale tidsalderen vi lever i, der barna som vokser opp i dag ikke kjenner til det som fantes før mobiltelefon, ipader og ulike apper gjorde sitt inntog i vår verden.

Tidligere i høst ble jeg også veldig inspirert av teatersjef Birgit Amalie Nilsen som sa noe sånt som: "Vi ønsker å bruke teater som en måte å endre verden på. En flukt fra virkeligheten, men også som en måte å forstå verden på, sette ting i sammenheng og knytte bånd, på tvers av kulturer, språk og land".

Jeg er overbevist om at vi blir rikere mennesker dersom vi åpner oss mer. Ikke bare for kunst- og kulturuttrykk, men også for hverandre. Åpner for alternative måter å gjøre tinge på, tenke på, løse ting på.

Fantasien kjenner ingen grenser. Her er gutta på vei ut i verdensrommet. Foto: Kilden

Når det er sagt, er også "Gutta i Trehuset" super underholdning for barn og voksne, også uten at man tillegger det en dypere mening. Det viktigste med stykket er at det lærer oss at fantasien kjenner ingen grenser.


Om Gutta i Trehuset


Ikke bare-bare med en superkul bokskrivemaskin når den plutselig får en egen vilje. Foto: Kilden

Gutta i Trehuset er en forestilling om vennene Andy og Terry. De har et trehus med ikke mindre enn 52 etasjer. Her har fantasien til de to guttene fått fritt spillerom, for her har de nemlig bassenger, ninja-snegler, marshmellowkanoner, sjokoladefoss, vulkan, haibasseng, trampoline, berg-og-dalbaner og den største oppfinnelsen av de alle - en superkul bokskrivemaskin.

Oops... Fort gjort å ta feil av det vanlige bassenget og haibassenget... Foto: Kilden

Det har seg nemlig sånn at guttene lever av å skrive bøker, men midt oppi alle de tidkrevende og morsomme utvidelsene av trehuset har de glemt at de skal levere en bok til en ganske krevende og kravstor forlegger. Da kommer den siste oppfinnelsen til sin rett. De programmerer maskinen og kan bruke tida på å ha det gøy. Men maskinen lever sitt eget liv, og guttene finner snart ut at de må gripe inn. Sammen med venninnen Pia, som elsker dyr, drar de ut på en ellevill ferd for å få stoppet maskinen. Klarer de å få levert boka i tide?

Forestilingen er basert på barnebøkene av australske Andy Griffiths, men du trenger absolutt ikke å ha lest bøkene for å se forestillingen.

I høstferien spilles "Gutta i Trehuset" i Kilden hver dag fra mandag til fredag. Billetter til Gutta i Trehuset kjøper du enkelt på Kilden.

De tre skuespillerne i "Gutta i Trehuset" gjør en fabelaktig jobb som de tre vennene. Foto: Kilden

Ingen kommentarer: