tirsdag 7. juli 2015

Skyfri himmel i Fjæreheia

I kveld er det premiere på musicalen "Skyfri himmel" i Fjæreheia utenfor Grimstad. Jeg var så heldig å få med meg generalprøven i det vakre amfiet i Hitlers gamle steinbrudd i Fjæreheia.

Raylee som Anna i Skyfri Himmel. Foto: Kilden

Skyfri Himmel spilles i Fjæreheia i perioden 7.-15. juli 2015

Musicalen er basert på Bjørn Eidsvågs musikk, og jeg er imponert over hvor mange av hans nydelige sanger som har fått plass i musicalen. Gode vokalister som Raylee, Bjøro Hildebrandt og Anne Ma Usterud løftet himmelen høyere flere ganger under forestillingen, og jeg satt med gåsehud, både av musikken og budskapet i "Skyfri himmel". I flere av sangnumrene ble publikum oppfordret til å synge med, og nå sitter jeg og nynner på kontoret mens jeg skriver denne bloggen.

Som oppvokst midt i "bibelbeltet" på Sørlandet kjente jeg meg igjen i forestillingen, men jeg tror de aller fleste kan relatere til ett eller flere av temaene, uansett bakgrunn. Ikke bli skremt av at det er en "kristen" musical, denne forestillingen kan alle se. Mange av temaene i forestillingen er dessverre altfor aktuelle i samfunnet vårt idag, og jeg kjente det skikkelig i magen mer enn en gang.

Musicalen Skyfri Himmel tar utgangspunkt i bedehusmiljøet på 70-tallet. Foto: Kilden

Scenografien var enkel, men veldig passende. Det var nesten som om benkene i bedehuset hadde stått i Fjæreheia lenge, og hele amfiet ble tatt i bruk. Lyssettingen kom virkelig til sin rett da mørket falt på. Forestillingen bruker mye symbolikk, så ikke bli fortvilet dersom du ikke forstår alt med en gang. Det kommer en forklaring.

Det vekker stor oppstandelse da bygda får et eget "ten-sing kor". Foto: Kilden

Dette var min første forestilling i Fjæreheia noensinne, og jeg er glad jeg hadde pakket med meg både ekstra fleecegenser, sitteunderlag og teppe. For det ble kaldt når sola forsvant, men først da kom virkelig scenen i steinbruddet til sin rett, og det ble en magisk, nesten sakral stemning.

Les mer om Skyfri Himmel og bestill billetter på Kilden.

Jørn Bjørn Fuller Gee som den liberale predikanten Per i Skyfri Himmel. Foto: Kilden

Litt fakta om forestilling i Fjæreheia:

  • Fjæreheia ligger utenfor Grimstad, 1,5 kilometer fra Fjære kirke. Her er det store paarkeringsplasser for deg som kommer med egen bil, og parkeringsvaktene geleider deg til ledig plass. Parkering koster 30 kroner. 
  • Fra parkeringsplassen må du gå inn til amfiet, så det kan være greit med gode sko. Bevegelseshemmede kan få transport med buss fra Fjære Kirke. Det er svært begrenset parkering inne ved amfiet, og kun de med handikapoblat kan parkere her. 
  • Kle deg etter været. Ta med varmt tøy og teppe. Det blir kaldt når sola går ned og det er kun klappemusklene som får bevegd seg under forestillingen. 
  • Det selges drikke og snacks i serveringstelt nedenfor amfiet. Her fikk vi også utdelt myggserviett som kom godt med. 
  • Toaletter finner du til venstre innenfor porten på amfiet. 

Ingen kommentarer: