mandag 20. juli 2015

Lev det gode campingliv på Sørlandet feriesenter i Risør


DETTE ER LIVET: Lunsj i det fri når campen er klar - for et herlig liv. (Foto: Inge T. Dalen, Visit Sørlandet)
 
Har du ikke prøvd den deilige camping-tilværelsen ennå, sier du? Det er ikke for sent å begynne et nytt liv.
Sørlandet feriesenter i Risør er et veldig riktig sted å begynne ditt nye campingliv. Steik egg og bacon på primusen utenfor teltet en morgen, og du er frelst.

Nå er det in med teltcamping

Sørlandet feriesenter er en idyllisk campingplass som ligger midt mellom trehusbyen Risør og øyperlen Lyngør. Campingen ligger helt nede ved Sandsnesfjorden, så du kan nyte godt av både flott fjordutsikt og fristende badestrand. Og et helt lite badeland med «Syden-vann», faktisk.

Vi sverger til telt. Teltcamping er en super ferieform som er morsom for både store og små. Teltet er en fleksibel feriebolig som gir nærkontakt med naturen mens du sover på tykke og behagelige luftmadrasser. Jeg kaller det komfortabel primitivitet, for å understreke det enkle og avslappende.
Teltcamping blir stadig mer populært, forresten. Her får du 25 gode grunner til å campe i telt på Sørlandet.

Campingen har satt av et romslig, grønt område med fin fjordutsikt til teltcampere. Du kan velge om du vil koble deg til strøm eller ikke.

Men på Sørlandet feriesenter kan du også leie hytter, hvis du foretrekker det. Du finner både hytter som er rene ferieleilighetene, og mer enkle hytter. Og du kan selvsagt komme med bobil eller campingvogn, hvis det er din definisjon av det gode campinglivet.

BO SOM DU VIL: Telt, bobil, campingvogn eller hytte? (Foto: Inge T. Dalen, Visit Sørlandet)

Nyt Syden-temperatur i bassengene

Som nevnt har Sørlandet feriesenter en flott badestrand, med både flåter og stupebrett. Men like fristende ligger Havgløtt bad på campingområdet. Du må betale litt ekstra for tilgang til det. Men det er billigere for campingboere, og med båndet på kan du gå inn og ut hele dagen.

Da får du tilgang til tre deilige bassenger med 25 grader varmt vann. Det er jo Syden-temperatur det. Det ene bassenget er spesielt for mindre barn.

De dagene vi var Sørlandet feriesenter var det ikke spesielt varm i været, så fjordvannet fristet ikke så veldig. Da var det deilig å kunne boltre seg i oppvarmet vann i delikate bassenger med akkurat passelig dybde.
Du finner også en liten restaurant rett ved badebassenget, just som i Syden. På Havgløtt kafe får du både deilig mat fra a la carte-meny, pizza, burger og eplekake.

SYDENSTEMNING: Oppvarmet basseng på campingplassen er digg. (Foto: Inge T. Dalen, Visit Sørlandet)

Umulig å kjede seg på camping

Hvis du skal klare å kjede deg på camping, må du virkelig gå inn for det. For Sørlandet feriesenter har så mange aktiviteter at du kan tilbringe hele dagen på campen. I tillegg til badebassengene og badestranda, har de både stor hoppepute med deilig dundrende lyder, ballbinge med kunstgress, sandvolleyballbane og lekeplass med trampoliner.

Du kan leie tøffe tråbiler og –sykler. Eller båt hvis du vil på fisketur eller bare nye den fantastiske skjærgården. Og så har jeg selvsagt ikke glemt minigolfen, som er et absolutt must på campingtur. Ikke spør meg hvorfor. Det bare er sånn.
Sørlandet feriesenter også ypperlig basecamp for utflukter til den nydelige, hvite trehusbyen Risør, eller til den bilfrie perlen Lyngør, landsbyen i havet.

I FULL SVING: Minigolf er campernes nasjonalsport nummer 1. (Foto: Inge T. Dalen, Visit Sørlandet)

Gilde toaletter og rikholdig butikk  

Det er gildt å se at Sørlandet feriesenter har store og rene toaletter i servicebygget sitt. Det er både familierom og mindre rom med toalett og dusj på samme sted. Og så er det oppvaskkum ute. Det er så koselig at det er bare moro å vaske opp for hånd. Fin del av campingopplevelsen, det også.

Vi tabbet oss litt med å stikke innom en stor butikk for å handle før vi kom til campen. Vi kunne like godt ha handlet alt sammen i butikken på Sørlandet feriesenter. Den imponerte meg. Jeg har sjelden sett maken til godt utvalg i en slik campingbutikk.
FAMILIEN SAMLET: Å spise ute sammen er en minneverdig del av ferien. (Foto: Inge T. Dalen)

 

Maten smaker bedre på camping

Apropos mat. For meg – og mange andre, vet jeg – er maten en viktig del av den gode campingopplevelsen. Du lager maten i det fri, og du spiser den der. Måltider som serveres på campingbordet, det er gylne anledninger for familier til å samles rundt langsom nytelse og koselig prat; gleder som travle hverdager ellers smuldrer opp.    

Jeg kan knapt tenke meg noe koseligere og avslappende enn dette på teltcamping: Sitte utenfor teltet en solvarm sommermorgen med kaffe i koppen, primusen tent og panna på. Først eggene i smøret, så baconet som sprer sine liflige dufter ut over plassen. Dette er slow food. Dette er roen. Dette er den kriblende deilige, ekte campingfølelsen.
Middagen lager dere på den medbrakte grillen. Ingen sier du ikke kan lage gourmetmat på camping. Bakte grønnsaker og grillet biff er mat for mons og teltcampere. Og så spiser dere ute i den lune sommerkvelden, i skinnet fra mygglyset og månen. Bare si det: Dette er livet, dere.
Vi dro på en kort tur, bare én natt, for å teste en campingplass vi hadde hørt så mye godt om. Vi kommer definitivt tilbake for å bli lenger på Sørlandet feriesenter.

Les mer om Sørlandet feriesenter og campingplassens fortreffeligheter

KOSELIGSTE SOM FINS: Egg og bacon på primus. Vi snakker kvalitetstid.  (Foto: Inge T. Dalen, Visit Sørlandet)

1 kommentar:

sso sa...

Skrivelsen om Risør ser virkelig god og informatik ud tak for artiklen. :)