tirsdag 2. juni 2015

Mountain bike på TrollAktiv

Er du klar for et lite adrenalinkick? Da bør du ta turen til TrollAktiv på Evje, slik jeg gjorde for et par uker siden. Jeg tok en sykkeltur i Mountain bike-løypa, en utfordrende sykkelløype hvor man sykler over hindringer som vippeplanker, kurver, balansebjelker, ramper og svingbro montert i trærne. Man sykler opp et fjell, bortover fjellet og ned fjellet. Og gjett om det var moro.

I Mountain bike-løypa må man ha fokus for ikke å kjøre ut. 
Herlig utsikt på toppen av fjellet. 

Balanse, svette og angst

I sykkelløypa fikk jeg utfordret balansen, svettet litt og kjent litt på angsten min. Enkelte partier var vanskelige, og hvis man ikke er fokusert, ender man glatt utenfor løypa. Da jeg kom opp på toppen, var belønningen nydelig utstikt over fjellene. Da jeg kom ned fra fjellet, var belønningen et par runder i Bike pump track, ei ny sykkelløype hos TrollAktiv.

Gøy med fart og spenning i bakkene ned fjellet.
Enkelte partier var mer krevende enn andre.
Da nedstigningen begynte, var det bare å slippe seg løs. Det var flere løyper å velge mellom, og jeg kjørte til og med ned den sorte løypa. Jeg synes dette var utrolig moro, og er sikker på at det er en aktivitet mine barn på 10 og 7 år kommer til å like kjempegodt. Denne sommeren er en ting helt klart: We´ll be back!

Yes, jeg kom helskinnet ned den sorte løypa, som ga meg stor mestringsfølelse. 

Mountain bike passer for alle

Hos TrollAktiv får du lånt sykkel og hjelm. En instruktør gjennomgår sikkerhet og tips, og innstiller sykkelen for deg. Husk gode sko og gjerne ei treningsbukse som er god å sykle i.

Mountain bike passer for alle som kan sykle, men man bør være stor nok til å håndtere en girsykkel.

TrollAktivs nettsider  finner du infomasjon om åpningtider og annen nyttig info om sykkeløypa.
Klarer du å sykle på hengebroa oppe i trærne uten å gå av sykkelen? 

Bestill Mountain bike

For å bestille en sykkeltur, ta kontakt med Gjertrud Forgard på telefon 37 93 11 77, eller send en mail til post@trollaktiv.no eller send inn skjema.

Hvordan komme seg til TrollAktiv

Følg riksvei 9 til Evje, ca 1 time fra Kristiansand, passer Evje kirke og følg veien videre til du ser skilt langs veien med Raftingsenter/TrollAktiv.

TrollAktiv tilbyr flere naturbaserte opplevelser

TrollAktiv tilbyr mange aktiviteter, så hvis du har lyst til å oppleve mer på Evje, kan du ta en titt på nettsidene. 

Her finner du 10 opplevelser på Evje. 

Ingen kommentarer: