onsdag 3. juni 2015

50 gode grunner til å besøke Barnas By

 

Sol, sommer, strand og Sabeltann - velkommen til Barnas By Kristiansand! Foto: Lisbeth Finsådal/Visit Sørlandet

 

Lurer du på hvorfor du og familien din skal dra til Kristiansand i sommer? Selveste Barnas By? Lur ikke lenger – her har du 50 glimrende grunner:


1. Dyreparken

Det er klart du må besøke Kristiansand dyrepark, Norges mest populære park, med dyr fra hele verden, Sabeltann, badeland og masse, masse mer.

2. Hakkebakkeskogen

Den store nyheten i Dyreparken i sommer er Hakkebakkeskogen. Du reiser med tog gjennom skogen og får en skikkelig stilig teateropplevelse med Klatremus og alle de andre dyrene i Hakkebakkeskogen.

Kaptein Sabeltann er gira på å gi deg nye grøss i kveldsmørket i Dyreparken. Foto: Kristiansand dyrepark

3. Kaptein Sabeltann

Kongen på havet shower videre i magisk kveldsmørke i Dyreparken. Ingen vil gå glipp av «Kaptein Sabeltann og jakten på den magiske diamant».

4. Kaptein Sabeltann verden

En karibisk sjørøverlandsby full av spenning og underholdning. I Kaptein Sabeltanns verden risikerer du selvsagt å møte sjørøvere på sommeren.

5. Abra Havn

Du finner sjørøverlandsbyen Abra Havn like ved Dyreparken, og her kan du overnatte midt i eventyret. Kom som landkrabbe, dra hjem som pirat.

6. Badelandet i Dyreparken

En hel øy med badegøy finner du i Badelandet i Dyreparken. Basseng, sklier og aktiviteter for hele familien både innendørs og utendørs: SuperSpeed, Fiskespretten, Haisann, Overfloden, Lille Inky, Grotta …

7. Kardemomme by

Byen som ser ut akkurat som i bøkene til Thorbjørn Egner. I Kardemomme by Her kan du stige opp i tårnet til Tobias og teste røvernes fengsel. Noen av husene kan dere overnatte i også.

8. Kutoppen

Her snakker vi nok om  Norges morsomste bondegård. Kutoppen finner du lett på Dyreparkens høyeste punkt. Du møter en god, gammeldags gård, med lukter og lyder som man forbinder med ferie på landet. 

Masse gøy i vannet for små og store i badelandet Aqurama i Kristiansand. Foto: Anders Martinsen

9. Aquarama

Det store badelandet Aquarama i hjørnet av Kristiansand sentrum gir deg lek og moro fra morgen til kveld, med vannsklier, bølgebasseng, strømkanal, klatrevegg …

10. Surfebølge i Aquarama

Med surfebølgen FlowRide i Aquarama kan du oppleve surfing innendørs og lære å surfe. 

11. Famile-spa på Aquarama

På søndager er det familiedag i spa-et i Aquarama. Boblebad, badstu, opplevelsesdusj …

Bystranda i Kristiansand er et veldig godt sted å være om sommeren. Foto: Lisbeth Finsådal/Visit Sørlandet

12. Bystranda

Hopp i havet midt i byen på Bystranda, og kos på deg Norges flotteste strand (kåret av Nettavisen i 2014).

13. Andre glimrende badestrender

Hamresanden, en av Norges mest kjente strender, ligger og venter på deg. Og du har både Helleviga, Bertesbukta, Bendiksbukta

14. Øyhopping med badebåten

Bli med på båttur med MS Bragdøya. Daglige turer i skjærgården og strandhugg på øyer med flotte badeplasser, turstier og kafé. Det går også en rutebåt mellom Auglandsbukta og Bragdøya.

15. Skjærgårdsopplevelse med MB Høllen

Ut på sjøen med rutebåt i idylliske Søgne. Du kan enten bli med på rundtur med MB Høllen eller hoppe av i en fin badebukt og ta en annen båt tilbake.

16. Sightseeing i Blindleia

Både MS Brekkestø og MB Øya er båter som seiler sightseeing i den berømte Blindleia, sjøstrekningen mellom Kristiansand og Lillesand. Båttur er alltid kos, for både barn og voksne.

17. Strandpromenaden

Ta deg en tur langs Strandpromenaden i Kristiansand, fra Bystranda til Kilden teater- og konserthus. Du finner både lekeapparater og en park på din vandring. 

18. Vassevennlig fontene

I Otterdalsparken rett ved Kristiansand sentrum finner du et stilig fonteneanlegg du kan vasse i. Kjell Nupen het kunstneren som har laget fontenen, og han er veldig berømt i Kristiansand og Norge.

Barnas Kunstmuseum har mystiske rom som må utforskes. Foto: Elisabeth Høibo/Visit Sørlandet

19. Barnas Kunstmuseum

På det voksne Sørlandets Kunstmuseum har de også Barnas Kunstmuseum. Der er det egne rom som barna kan oppleve og utforske kunsten i.

20. Barnas hotell

Quality hotel og resort er Barnas hotell i Kristiansand. Mange gøye aktiviteter for barn, og flott for hele familien med gangavstand til både Dyreparken og Sørlandssenteret.

21. Andre gøye hoteller

Det er alltid gøy for barn å bo på hotell. Du finner mange hoteller å bo på i Kristiansand, og noen av dem ligger midt i byen.

22. Ravnedalen

Gå tur i Kristiansands vakreste park, Ravnedalen. Ta med deg piknikkurven eller spis burger på Café Generalen.

23. Baneheia

Gå tur i flotte Baneheia og bad i ferskvann i tjernet 3. stampe. Merkede turløyper og mye dyreliv.

24. Odderøya

Gå først tur på merkede turstier på Odderøya like ved sentrum, og så går du for vaflene i kafeen etterpå.

Kjempeflott å bade i Jegersberg, for eksempel når du er blitt varm av å gå tur der. Foto: Elisabeth Høibo/Visit Sørlandet

25. Jegersberg

Jegersberg er et populært og flott turområde med ni kilometer lang rundløype. Du har fine muligheter til å både bade og fiske underveis.

26. Kristiansand museum

Utforsk friluftsmuseet på Kristiansand museum og se ut hvordan folk bodde i gamle dager. Noen dager er det til og med skuespill med folk i gamle kostymer. På museet ligger det også en miniby, med små kopier av ordentlige hus i Kristiansand.

27. Gimle gård

Her kan du komme inn i et veldig stort og staselig gammelt hus på Gimle gård, og noen ganger er det skuespill med gamle kostymer her også.

28. Agder naturmuseum og botaniske hage

Masse flotte blomster og kule kaktuser på Agder naturmuseum og botaniske hage, og lekeplasser og kafé.

Palmene i Kristiansand er som skapt for feriebilder og sosiale medier. Foto: Lisbeth Finsådal/Visit Sørlandet

29. Palmene

I Kristiansand har vi faktisk ordentlige palmer i byen om sommeren. De står nesten og roper på å bli tatt bilde av sammen med deg.

30. Barnevennlige spisesteder

Barnas By Kristiansand byr selvsagt på utvalgte spisesteder der barn og voksne kan kose seg sammen og spise god mat.

31. Fiskebrygga

Her kan du se levende hummere i fiskebutikken, og holde beistet hvis du tør. På Fiskebrygga er det mange restauranter og mange sjanser til å få reker og loff. Og du kan sitte på bryggekanten.

32. Markensgate

Markens er hovedgata i Kristiansand, og der er det masse mennesker og aktivitet. Det er sandkasse der om sommeren og mange skulpturer du kan klatre på, blant andre den populære «hesten i Markens».

33. Christiansholm festning

Veldig kul bygning, og det er kanoner utenfor Festningen. På søndager fra 1. juli- 5. august er det omvisning og oppvisning av Christiansand Artillericompagnie (med Norges tøffeste uniformer) på vollen med kanoner og musketter.

34. Kilden teater- og konserthus

Om sommeren holdes det gratiskonserter i foajeen på Kilden, og flere av dem er barnekonserter.

35. Nodeviga på Odderøya

I Nodeviga arrangerer Vest-Agder-museet gratis aktiviteter for barn. Du kan lære å ro, spikke barkebåter, brette papirbåter, knytte knuter og mye annet. Nyhet i 2015 er kafe og stort museum.

36. Togtur i byen

Bli med på sightseeing-tur i Kristiansand sentrum med bytoget City Train. Flere stoppesteder i løpet av togturen.

37. Tur i byen med hest og vogn

Nå kan du også oppleve Kristiansand med hest og vogn. Hestekraften arrangerer en morsom og annerledes sightseeingtur for hele familien.

Leo's Lekeland er et veldig spennende sted. Foto: Hildegunn S. Teinum

38. Leo's Lekeland

Leo's Lekeland finner du ballrom, hoppeslott, trampoliner og sklier bare fem minutters kjøring vest for sentrum.

39. Planeten Pluto

Svært lekeland inne på Sørlandssenteret, med eget rom for dem under fire år. Foreldre som vil handle alene, kan skaffe seg barnevakt på Planeten Pluto. Og så er det til og med kafé.

40. Kristiansand kino

Kristiansand kino arrangerer stadig vekk kinolørdager med underholdning og aktiviteter.

41. Kule campingplasser

I Kristiansand og omegn finner du mange kule campingplasser, der du kan bo i telt, campingvogn, bobil eller hytte. Du finner aktiviteter, badeplasser og nye venner.

42. Color Line

Når du er i Kristiansand, har du alle tiders sjanse til å forlenge sørlandsferien din med en dagstur til Danmark med Color Line-ferja. Dra til Fårup sommerland, for eksempel.

43. Tall ships races

Stor folkefest og masse store og tøffe seilskuter når det flotteste seilbåtracet i verden, The Tall Ships Races,  kommer til Kristiansand i juli.

44. Setesdalsbanen

Setesdalsbanen får du oppleve en togtur slik det var i de tøffe gamle dager, med damplokomotiv og trevogner.

45. Kanonmuseet

Dette er virkelig en helt kanon attraksjon, med verdens nest største kanon. Kanonen på Kristiansand kanonmuseum blir ikke brukt så ofte, men den kan faktisk skyte halvveis til Danmark!

46. Det fine været

Kristiansand er en av byene i Norge med flest soldager. Men sol i sinnet er det aller viktigste, og det får du jo i Kristiansand uansett. Her er værmeldingen

47. Tømmerrenna i Vennesla

I Vennesla kan du gå på tur i en gammel tømmerrenne, altså der tømmerstokkene «rutsjet» når de skulle flyttes fra et sted til et annet. Slapp av, nå er det ikke vann i renna.

48. Vennesla bibliotek

Biblioteket i Vennesla er faktisk så spesielt at det er kåret til et av verdens flotteste. Et veldig kult sted å sitte og lese en bok, altså.

Det er skikkelig digg å kjøre gokart på Evje. Foto: Espen Støle/Visit Sørlandet

49. Aktive Evje

Bare en times kjøring fra Kristiansand kan du oppleve masse action med rafting, kajakk, sykkelløyper, klatreskog og gokart. Og så kan du roe deg ned i Mineralparken, som ligger inne i fjellet.

50. Padling mellom 365 øyer

I vannet Ogge i Iveland, bare fire mil fra Kristiansand, finner du hele 365 øyer du kan padle mellom. Du kan leie kano og ha det gøy med padleorientering.

* Les mer om Barnas By Kristiansand på nettsidene til Visit Sørlandet
* På Facebook-siden til Barnas By Kristiansand finner du stadig nye tips til aktiviteter.

Hjertelig velkommen til Barnas By Kristiansand, du også!

Ingen kommentarer: