mandag 11. mai 2015

Skattejakt på Odderøya

Den nye avisen Barn i Byen er endelig kommet til Kristiansand. 
Visit Sørlandet har fått lov til å bidra med en liten reportasje om Geocahing, og her gjenngir vi artikkelen som står på trykk i den rykende ferske avisen. 

Kun fem minutter unna sentrum finner du merkede turstier, nydelig utsikt, gallerier og en hyggelig kafé.
En tur til Odderøya engasjerer hele familien. Her kan du kjøpe vafler og kaffe og nyte utsikten over havet. Når du itillegg kan lete etter en geocach på den historiske øya, gjør det Odderøya til den perfekte søndagsturen. 

Kun fem minutter unna sentrum finner du merkede turstier, nydelig utsikt, gallerier og en hyggelig kafé. Sommerstid er det perfekt å bade her.

Nærheten til byen, havet og naturopplevelsen viktig.
Nærheten til byen, havet og naturopplevelsen viktig, derfor er Odderøya blitt et sted jeg ofte tar med meg familien min på tur. Når jeg forteller mine tre barn at søndagsturen går til Odderøya, får jeg alltid et jublende svar tilbake: VAFFEL!

Nå kan du gjøre søndagsturen til Odderøya ekstra spennende med geocaching. Har du ikke begynt med den populære aktiviteten ennå, er det på tide. Geocaching er en skattejakt der du skal finne skatten ved hjelp av mobilen din. En cach/skatt skal aldri være gravd ned, men den ligger gjerne gjemt bak noe, under noe, oppe i et tre eller et annet lurt sted. Så det gjelder å være våken. På Odderøya finnes det 12 cacher (april 2015).

Geocaching tar deg garantert til et sted du aldri har vært, og det finnes nok av cacher/skatter overalt. På nettsiden geocaching.com finner du et oversiktlig kart over alle skatter i ditt nærområde, og det kommer stadig nye.

Nå kan du gjøre søndagsturen til Odderøya ekstra spennende med geocaching.
Slik kommer du i gang:
Last ned appen ”Geocaching” til smarttelefon din og registrer deg på geocaching.com. 
Peil inn den cashen du vil finne og begynn letingen.
Når du er 10-15 meter fra skatten, legger du ned telefonen og leter med øyne og hender. Blir det vanskelig, sjekker du hint som ligger på hver cash på appen på telefonen.
Skatten kan være alt fra en boks til en liten hylse eller noe annet lite. Når du har funnet skatten, logger du det du har funnet i boka som ligger i cachen.  Deretter loggfører du funnet på appen. Enkelte cacher inneholder en liten ting som du kan ta med deg. Men da er det viktig at du også legger oppi en liten ting til neste person som kommer.

Etter at dere har funnet et par poster, er det perfekt å avslutte turen med en vaffel på kafeen på Vaktmannsboligen ytterst på øya.

Husk kontanter, kafeen på Odderøya tar ikke kort.

Huskeliste før du begynner turen:

  • Lad mobilen før du går hjemmefra
  • Ta med en penn
  • Ta med en liten ting du kan legge fra deg i cachen.

Geocahingens seks enkle trinn:

  1. Gå til www.geocashing.com og registrer deg (gratis) 
  2. Klikk på "Hide and Seek a Cache".
  3. Legg inn kode (land og fylke) og klikk "Search".
  4. Velg hvilken som helst cache i fra lista og klikk på navnet.
  5. Legg inn koordinatene til cachen i GPSén din.
  6. Følg GPSens veivalg eller kompasspil og du vil finne cachen. 
Les mer på geocaching.com

Lykke til med skattejakten som engasjerer hele familien, og god tur!


Ingen kommentarer: