tirsdag 19. mai 2015

7 nyheter på Sørlandet i 2015

I 2015 åpnes det flere nye opplevelser og attraksjoner på Sørlandet. Her er syv favoritter.

Møt Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen.
Hakkebakkeskogen
Dyreparken åpner en stor attraksjon, og gir med dette nytt liv til Thorbjørn Egners historie om dyrene i Hakkebakkeskogen. Her blir du kjørt i tog gjennom skogen og underholdt av skuespillere som tar deg gjennom forskjellige scener fra boka. I Hakkebakkeskogen kommer det også en suvenirbutikk. Attraksjonen åpner 5. juni.

Prøv den nye sykkelløypa på TrollAktiv på Evje.
Sykkelløype på Evje
TrollAktiv på Evje har fått ny sykkelløype, en Bike pump track (les blogginnlegget). Passer for hele familien.

Denne gjengen har klatret Via Ferrata til toppen av Straumsfjellet. 
Via Ferrata-klatrerute i Valle
Ved Valle i Setesdal kan du nå gå klatrestigen Via Ferrata til toppen av Straumsfjellet. Klatreruten passer for både voksne og barn (fra 10 år). Etter at du har klatret de 550 høydemeterene til toppen, kan du nyte den vakre utstikten over Otra og Setesdal. Klatreruten åpner 12. juni klokken 12.

Den gamle låven skal rives, og nytt liv skapes på Helle i Setesdal.
Ny campingplass i Valle, Setesdal
På Helle i Valle blir det nå bygget en bobilcamp, med plass til nærmere 100 biler. Her vil det også være mulig for gjestene å plukke jordbær og nyte gårdslivet blant frittgående høner. Det tilbys fiske i elva Otra. Campingplassen åpner 12. juni klokken 12.

Besøk det nye Sjøfartsmuseet i Grimstad og lær mer om Sørlandets skipsfartshistorie.
Foto: Sjørfartsmuseet Grimstad
Sjøfartsmuseet i Grimstad
Det nye sjøfartsmuseet i Grimstad formidler om Aust-Agders viktige sjøfartshistorie. Det populære spisestedet Smag&Behag ligger i samme bygget, og det er også en fin museumsbutikk.

På Elgtun kan du klappe en elg.
Foto: Naturexpo
Elgtun i Setesdal
1.juni åpner Elgtun i Setesdal. Her kan du bli bedre kjent med skogens konge, og tamelgene Olga og Orvar. Her kommer du i nærkontakt med de store dyrene, og du kan klappe dem. Butikk og kafé er det også. Elgtun åpner 1. juni-31. august kl 09.00-17.00.

Ta familien med på Aquarama spa hver søndag.
Aquarama familie-spa
Hver søndag er det nå mulig å ta familien med på spa. Tidligere har det ikke vært mulig for barn å bli med inn, fordi dette har vært forbeholdt voksne over 18 år. Nå kan hele familien roe seg ned, og gå på opplevelsesferd i alle de forskjellige avdelingene. Perkfekt i en ellers så hektisk hverdag. Ungene vil elske det.

Ingen kommentarer: