tirsdag 19. mai 2015

25 gode grunner til å campe i telt på Sørlandet

Det er både in og kult å campe i telt, og Sørlandet har noen av Norges flotteste campingplasser. Derfor gir vi deg her 25 glimrende grunner til å campe i telt på Sørlandet.


Det gode liv i telt: Det er både gøy og spennende å campe i telt, og lett å få seg nye venner.
Foto: Anders Martinsen

1. Barn elsker å sove i telt. De kan gjerne gjøre det på plenen hjemme, så på en campingplass blir det bare digg drømmeferie.
3. Teltcamping er spennende og morsomt for både barn, foreldre, besteforeldre, unge par, voksne par, enslige …  
4. Roligheden camping i Kristiansand

5. Det er så billig å campe i telt at du kan bruke pengene på masse andre morsomme ting.

Aktiv sommer og nye venner: Når du drar på ferie med telt, finner du både masse aktiviteter og nye venner på campingplassen. Foto: Terje Rakke, Nordic Life/Visit Sørlandet

6. Kristiansand feriesenter i Kristiansand


7. Barna får masse gode minner for livet. Så gode at når de får barn selv, tar de dem selvsagt med på teltcamping. De har ikke hjerte til å snyte dem for opplevelsen.

9. Det er kjempelett for barna å få seg nye lekekamerater på en campingplass med mange telt. Det er bare å gå bort til de andre som er ute, så er de i gang. Noen skaffer seg venner for livet på den måten.
Flotte campingplasser på Sørlandet: Neset camping er en perle i Bygland i Setesdal.
Foto: Anders Martinsen 
11. Også for voksne er det veldig enkelt å komme i kontakt med nye og gøyale mennesker. Alle teltcampere er ute nesten hele tiden, og de er veldig sosiale. Det kan bli venner for livet av det også.
13. Du kan kjøpe så stort og romslig telt at du kan leve et komfortabelt luksusliv med eget soverom og «stue» med plass til bord og stoler.
15. Når teltet er ferieboligen din, slipper du å bruke tid, krefter og penger på oppussing av hytta i ferien. Ypperlig poeng å gni inn på Facebook, forresten.
Badeliv på teltcamping: Veldig mange av campingplassene på Sørlandet ligger nær flotte badestrender. Dette er Hamresanden i Kristiansand. Foto: Anders Martinsen
17. Det fører med seg minimalt med husarbeid å bo i telt. Du kan heller bruke tiden på andre gøye ting.
19. Å lage slow food på primus og grill utenfor teltet, det er noe av det koseligste og mest avslappende som fins.  
20. Spesielt å mekke egg og bacon til frokost. Baconduft om morgenen og telt i soloppgang - en uslåelig kombinasjon.
Sjarmerende ferieform: Det er veldig koselig å både lage mat og spise den utenfor "ferieboligen" når du er på teltcamping. Foto: Anders Martinsen
22. Og det er så koselig at det nesten gjør vondt å spise sein middag utenfor teltet i skinnet av levende mygglys.  
24. Når det en sjelden gang regner på Sørlandet, er det kjempekoselig å sitte inne i teltet og høre regnet tromme på duken. Til denne fornøyelsen passer det godt med chips og kortspill.  

Ingen kommentarer: