tirsdag 19. mai 2015

12 gode grunner til å dra på sommerleir på Sørlandet

Hva gjør du når skolen tar sommerferie og du må jobbe? Sender barna på sommerleir såklart! Over hele Sørlandet kryr det av sommerleirer for store og små barn, både dagleirer der barna hentes hver ettermiddag og overnattingsleirer. Her kan barna få nye venner, lære noe nytt, dyrke en hobby og få opplevelser for livet. 

Noen av leirene var fulltegnet da dette blogginnlegget ble skrevet og er derfor utelatt. 

Barnas Øy 2015, Bragdøya Kristiansand

Tidspunkt: Uke 26, 27, 28, 31, 32, 33

Nytt av året er satsingen på Barnas Øy på Bragdøya utenfor Kristiansand. Her kan du både være med på leir fra mandag til fredag (dagleir med en valgfri overnatting fra torsdag til fredag).

Barnas Øy kan du være med på aktiviteter som seiling, SUP (Stand up paddling), dykking, bading, fisking og krabbegraving.

I tillegg til leirene, kan du også delta på dagaktiviteter på Barnas Øy. 

Gutt med snorkel og dykkermaske i fjære på Bragdøya
Dykking er en av aktivitetene du kan prøve på Barnas Øy sommeren 2015. Foto: Barnas Øy

Sommerseilskole i Kristiansand

Tidspunkt: 22.6 - 26.6 2015 (Uke 26)

Hos Christiansand seilforening kan du lære å seile under årets sommerseilskole på Kjeltringholmen i Kristiansand. Leiren fokuserer spesielt på sjøvett og sikkerhet, lek, moro og fellesskap. 


Turjentene, Naturvernforbundet

Tidspunkt: 22.6 - 26.6 2015 (Uke 26)

Jenter i 4., 5. og 6. klasse kan bli med Naturvernforbundet på sommerkurs hver dag i uke 26, inkludert en overnattingstur fra torsdag til fredag. Her blir det masse moro, men også litt lærdom om biologi og friluftsliv. Jentene lærer blant annet om flora og fauna og å bruke kart og kompass.

Les mer om og meld deg på Turjentenes sommerkurs i Kristiansand

Lær å bruke kart og kompass på Turjentenes sommerkurs som arrangeres av Naturvernforbundet.
Foto: Naturvernforbundet

Spinnvill dansesommeskole, Kristiansand

Tidspunkt: 22.6 - 26.6 2015 (Uke 26)

Spinn Dansestudio arrangerer sommerkurs på Aquarama i Kristiansand. Dans i ulike varianter er selvfølgelig i fokus, men også andre aktiviteter som bading på Bystranda, piknik på plenen og byturer står på programmet. Leiren er åpen for alle, ikke bare medlemmer av dansestudioet. 

Les mer og meld deg på Spinnvill 2015

Sørnorsk Filmcamp, Dømmesmoen Grimstad

Tidspunkt: 22.6 - 26.6 2915 (Uke 26)
Passer for ungdom mellom 15 og 19 år.

For andre år på rad arrangerer Sørnorsk Filmsenter en ukeslang camp på Dømmesmoen i Grimstad. Her blir det sosiale aktiviteter, overnatting i idylliske omgivelser, og ikke minst; masse filmproduksjon.

På filmcampen lærer du mer om håndverket fra profesjonelle veiledere. Tilbudet er åpent for alle fra Agder og Telemark, og det er like mye et tilbud for de som liker å spille foran kamera, som for de som heller vil regissere eller filme. For kun 1000 kr får man alt inkludert; overnatting, mat og alt det filmrelaterte.

På campens siste dag viser man resultatet for hverandre og nytt av året er at man avslutter med å se filmene på stort lerret i Grimstad Kino siste dagen. 

Meld deg på Sørnorsk Filmcamp. Fristen er 1. juni.


Sørnorsk filmcamp passer for ungdom mellom 15 og 19 år og avholdes på Dømmesmoen i Grimstad i uke 26. 


Aquarama sommerleir, Kristiansand

Tidspunkt: 29.6 - 3.7 (Uke 27)

I uke 27 blir det en fullstappet uke med aktiviteter for barn på Aquarama i Kristiansand. Det blir aktiviteter både inne i Aquarama og ute på Bystranda. Det blir ballspill og lek, dans og bading, og det hele oppsummeres i et forrykende avslutningsshow for foreldre og foresatte.

Gå til Aquaramas hjemmeside for mer informasjon og påmelding.


Bli med på aktivitetsuke i Aquarama i uke 27. Foto: Anders Martinsen@Aquarama

X-Camp på Troll Aktiv, Evje

Tidspunkt: 2. - 8. august (Uke 32)
Passer for: 14-20 år

Ekstremsportleir på Evje for ungdom med maur i rompa. Her kan du velge mellom fire grupper; Vann, Luft, Vind og Land i forhold til dine hovedinteresser, men alle får oppleve rafting, vannski/wakeboard og Adventure Race (en miniversjon av 71 grader Nord). 

Her kan du se en morsom film fra leiren i 2013: 

Så det gøy ut kan du jo melde deg på X-Camp 2015 hos Troll Aktiv

Camp Nova i Marnardal 

Tidspunkt: Uke 26 og uke 27

Camp Nova er aktivitetsleiren som passer for alle barn mellom 10-14 år. Her bor du på Høgetveits Naturcamp, en gård med om lag 30 forskjellige bygninger i landlige omgivelser. I løpet av uken vil du få oppleve aktiviteter som rafting, kanopadling, rappellering, natursti og orientering både her og hos Adventure Norway. 

Finn ut mer om Camp Nova 2015.

På Camp Nova i Marnardal får du prøve deg på blant annet rafting. Foto: Leiv Arne Åkset

Rideleir i Grimstad

Tidspunkt: Uke 27 og 28

Hva med å dra på "sommerrideferie" til herlige Sørlandet? Rideleiren tar imot ryttere og hester på alle nivåer for trening, både på ridebanen og til trening + masse annen moro. Det er 4 stk. på hver pulje som rir ca. 2 ganger om dagen, ved siden av litt teori. Her kan du innlosjere deg selv og hesten din. Rideleiren har koselige soverom, tv-stue, spisestue og oppholdsrom og det serveres god, hjemmelaget mat til alle måltider.

Tine Fotballskole - Søgne

Tidspunkt: 22.-24. juni (Uke 26)

TineFotballskole arrangeres i Søgne for både gutter og jenter født mellom 2003 til 2008. 

Det deles inn i grupper ut i fra alder. Gruppene vil bli tildelt en fast plass på en av våre baner. Utover å trene elementær fotballteknikk, blir det turnering, ”fotballsti” og muligens en overraskelse eller to som kan motivere deltagerne til ekstra innsats.

Rideleir på Epona i Kristiansand 2015

Tidspunkt: Uke 26 og 27

Epona Ridesenter ved Kristiansand Travpark arrangerer flere ulike rideleirer i sommer. Her kan du være med på rideleirer for både nybegynnere og øvede ryttere og det blir egen leir for de som ønsker å fokusere på sprangridning.  Leirene foregår på dagtid mandag til fredag. 

Håndballskole i Vågsbygd 2015

Tidspunkt: 22. - 26. juni (Uke 26)

IK Våg og Taxi Sør arrangerer håndballskole for barn født fra 2001 til 2007. Håndballskolen arrangeres på dagtid mandag til fredag. 

Påmelding og mer informasjon om håndballskolen 2015 i Vågsbygd

Legg gjerne igjen tips til andre leirer og aktivitetstilbud i kommentarfeltet. 


Ingen kommentarer: