mandag 13. april 2015

Dresinsykling Flekkefjord

Med hele familien på dresinsykkel i Flekkefjord.

Adam fra Visit Sørlandet har dratt til Flekkefjord med familien sin for å sykle på jernbaneskinnene med dresin.


Du har sett det på film og i Donald Duck, folk som strever seg framover på dresin med håndtak de må pumpe opp og ned. I Flekkefjord får du en like spennende opplevelse skinnelangs, men mye behageligere på en lett håndterlig dresinsykkel.


Du finner dresinsyklene og starten på den spennende turen like ved Flekkefjord sentrum. Der ligger skinnegangen etter den nedlagte Flekkefjordbanen. Siste tog gikk i 1990. Nå har dresinsyklingen gjort banen til en populær turistattraksjon.


Du må være over 16 år for å få leie en dresin. Du får utlevert hjelm, refleksvest, kart og lommelykt. Hvorfor lommelykt? Fordi det er 17 tunneler på strekningen. Den lengste er over en kilometer. Det er kaldt og mørkt i tunnelene, så lykt er et must.


Jeg dro på dresintur på skinner med kona mi og tre gærne gutter, som nesten ikke kunne vente med å tråkke til.

Vi snakket først med Carl Hjoren, som jobber med dresinutleien. Han er en veldig hyggelig mann som vet alt om Flekkefjordbanen.


Turene begynner som regel klokken 12.00 og 16.00. Strekningen er 17 kilometer lang, men du kan sykle i ditt eget tempo og ta pauser når du vil. Du bruker omtrent   tre timer i rolig tempo.

Vi tok to dresinsykler. Kona mi syklet på en sammen med Jet (8) og Indy (3). Jeg tråkket på den andre sammen med Levi (7). Det var en tandemsykkel, så han kunne også bruke pedalene.

Vi kjente at det ble kaldt med en gang vi syklet gjennom den den første tunnelen. Ute var det 20 grader, i tunnelen bare halvparten. Det var bekmørkt, så vi trengte virkelig lommelyktene.

På strekningen fram til endestasjonen Sira er det små stigninger. Derfor går det enda lettere å sykle på vei hjem igjen.


Vi stoppet flere ganger for å ta bilder og se på den flotte utsikten. Langs ruten er det både elver, en fjord og flere smale bruer. Det er en flott opplevelse.

Vi stoppet også ved vanntårnet der lokomotivene fikk påfyll av vann, og vi spiste litt der før vi fortsatte turen. Et godt råd: Ta med mat og drikke. Barna blir sultne og tørste.


Dresinsykling er en opplevelse for alle, både unge og eldre. Det er god trening, men det er så morsomt at du ikke tenker på det.

Det er skilt overalt med påminnelse om ikke å sykle over 15 kilometer i timen. Det er veldig viktig å ta det med ro, spesielt i svingene, for sykkelen kan være litt vinglete. Noen steder krysser du veibanen, så der må du være ekstra obs på fotgjengere og biler.


Etter dresinsykkelturen var vi veldig fornøyd alle sammen, og syntes det var gøy å ha gjort noen annerledes. Anbefales varmt.

Her finner du mer informasjon og dresinsykling i Flekkefjord.

Ingen kommentarer: