torsdag 19. mars 2015

13 grunner til å ta påskeferien på Sørlandet


1) Dyreparken Norges flotteste og beste opplevelsespark har et innholdsrikt program i påsken. Parken kan friste med sjørøvere i Kaptein Sabeltanns verden og skuespillere i Kardemomme by. Dyrepresentasjoner, bobbane, tømmerrenne og endelig sesongåpning av Badelandet. Parken tilbyr overnatting i sjørøverhotellet Abra Havn.

Her har du oversikten over alt som skjer i Dyrepaken i påsken.


2) På Vitensenteret Sørlandet i Arendal kan hele familien leke seg med eksperimenter, matematiske nøtter og vitenskapelig moro. Mandag 30. mars kan barna bli med på vitenklubb.


3) Sørlandsbadet i Lyngdal åpner utendørsskliene i påsken. Maskotene Salto og Selma kommer også på besøk.

4) Rosfjord Strandhotell i Lyngdal er barnas påskehotell, og byr på aktiviteter for barna gjennom hele ferien. Langfredag klokken 16 inviteres alle til å ta sitt første bad.


5) På Barnas kunstmuseum i Kristiansand blir det gøy. Det er gratis verksted for alle fra tirsdag 31. mars til søndag 5. april. På verkstedet lager man fargerik påskepynt av papp og fjær. På Skjærtorsdag og Langfredag er det åpent fra 12.00-16.00.

6) Utsikten Hotell i Kvinesdal ligger midt mellom Stavanger og Kristiansand og tilbyr rimelig overnatting med utsikt.

7) Aquarama i Kristiansand har badeland, 50-meters idrettsbasseng, stupetårn (10 meter), treningssenter og spa. Senteret ligger midt på Bystranda i Kristiansand, og vegg i vegg med Scandic Kristiansand Bystranda. Elsker du vann, elsker du Aquarama.


8) Sørlandsbyene byr på shopping, koselige kafeer og vårlig stemning. Husk at de fleste butikkene har åpent bare påskeaften. Her er oversikten over alle de hvite sørlandsbyene.

9) Besøk Lindesnes fyr, Norges sydligste punkt. Påskerebus hver dag i påsken, med premier til alle som deltar. Morsomme aktiviteter for barna. Tegn et fyr og bli med på fyrquiz med ti tittekasser med spørsmål for hele familien. Gratis kaffe og te er inkludert i inngangsbilletten.10) Opplev skjærgården. Rutebåten M/B Høllen i Søgne kjører søndagsruter på helligdagene, lørdagsrute påskeaften og ellers vanlig vinterrute. Hopp i land i Ny-Hellesund, tenn opp bålet og nyt påskedagene på ei øy.
11) Svipptur til Danmark. Forleng påskeferien med en dagstur med Color Line til Danmark. Dra på morgenen og reis tilbake til Kristiansand på kvelden. Neste dag er du klar for en ny dag på Sørlandet.
12) Rimelig overnatting finner du på flere av hotellene på Sørlandet denne påsken.13) Skipåske. Er du klar for slalåm, langrenn eller snowboard? Du finner gode snøforhold kun en liten time fra kystbyene. Her finner du oversikten over skisteder på Sørlandet, og her finner du oversikt over langrennsløyper på Sørlandet.

God påske og god tur!

Ingen kommentarer: