fredag 23. januar 2015

Vinter på Brokke, kun 2 timer fra Kristiansand

Pause med kakao, kvikklunsj og niste på Brokke. Foto: Hildegunn S. Teinum

I mange år utsatte vi det; bare tanken på å ta med små unger på fjellet har gjort meg svett. Jeg har sett for meg grinete unger som ikke klarer å få på seg votter, ikke klarer å reise seg etter å ha ramlet og som når vi endelig har kommet ut av hytta bare vil inn igjen i varmen - eller må på do. Og jeg har sett for meg meg selv som en kjeftemamma som koker over etter å ha stått i altfor tjukt vintertøy inne altfor lenge for å hjelpe ovennevnte barn. For ikke å snakke om en lokke- og godsnakke-mamma som trygler ungene rundt i skiløypa med lovnader om pause med appelsiner, kakao og sjokolade rundt neste sving. Jeg har gruet meg så masse at jeg heller har tatt dem med på turer til Danmark og i Sørlandsbadet bare for å slippe alt stresset.

Men fristelsen etter en hyttehelg på fjellet ble til slutt for stor. Siden jeg også, litt motvillig, hadde meldt meg på Hovden Tour sammen med jentene på jobb, kjente jeg litt på at jeg måtte få et par treningsturer med ski på beina før jeg la ut på 22 km klassisk.

Derfor dro vi med oss tre unger og en fullpakket bil til Brokke en helg i februar i fjor. Det var så mye snø at vi måtte skuffe oss inn i hytta da vi kom. Og mens vi var der kom det like godt enda litt til.
Mengder med snø på Brokke vinteren 2014. Foto: Morten Teinum
Helgen gikk over all forventning. Selv om mannen var syk og måtte være innendørs med minsten hele helga og selv om jeg ikke hadde peiling på hvilken type skismøring som passer i nullføre med masse nysnø. Ungene var overlykkelige over hytte med badstu og parabol, masse snø, skiturer, snøhulelaging, aking og kosekveld med taco og godteri. Selvfølgelig var det grining og krangling, men ikke mer enn hjemme. Kjeftemamma så vi lite til, hun var altfor opptatt med å skuffe snø.

Skiturer ble det; både alene og med barna, og det var mye fremgang å spore både hos mor og barn. Mestringsgleden var stor da en nesten 5 kilometer skitur var gjennomført i lysløypa på Brokke, en løype som passer for hele familien og som var helt perfekt for mellomste på fem år som kun har gått turer på maks en kilometer tidligere.
Vi la inn litt ekstra utforkjøring i løpet av turen rundt lysløypa på Brokke. Foto: Hildegunn S. Teinum


Lysløypa på Brokke er 5 kilometer og egner seg for hele familien. Er du ekstra sprek tar du flere runder. Foto: Hildegunn S. Teinum

Denne vinteren er vi klare for enda mer hytteliv, flere skiturer og oppladningen til Hovden Tour 2015 har startet for lenge siden. Foreløpig på barmark, men det skal det endres på. Skiteknikkurs og smørekurs er bestilt, det kan jo ikke gå dårligere enn i fjor!

Vi sjekker vær- og føremeldinger på Midt-Agder Friluftsråd sine nettsider før vi legger ut på årets første skitur i helgen. Om det blir Strai, Sandripheia eller Høgås får vi bestemme oss for imorgen.

Les også sjefen fortelle om sin opplevelse under fjorårets Hovden Tour i Kristiansand Avis denne uken.

Du kan også sjekke Visit Sørlandets nettsider for mer informasjon om vinter på Sørlandet.Ingen kommentarer: