fredag 16. januar 2015

Vinter i Lyngdal

Vinter i Lyngdal og Hægebostad

Lyngdal ligger i Sør-Norge ca 1,5 timer fra Kristiansand og 2,5 timer fra Stavanger. Det er inngangsporten til Lister-regionen og et ideelt sted å ha som base for å oppleve vinteren her i sør. 


Overnatting i Lyngdal?
Velg mellom en romantisk og nostalgisk opphold på Paulsens Hotel. ”En reise i tid”  som tar deg tilbake til da britiske Lorder ville bo på hotellet for å nyte laksefiske i området. De har også fantastisk mat.Eller prøv Rosfjord Strandhotell som ligger på en strand innerst i den vakre Rosfjorden. Hotellet er kjent for sitt gode kjøkken som benytter det ypperste av lokalprodusert mat. Barna blir også godt ivaretatt med et eget aktivitetsrom.

Rosfjord Strandhotell strand
Ved hotellet kan du benytte deg av gratis utendørs trening, vandre langs en vakker strandpromenade og ta en liten bryggesleng på hotellets brygge som peker ut mot fjorden.
En virkelig norsk opplevelse!

Her er en komplett liste over steder å bo i Lyngdal.

Sørlandsbadet
Ved siden av Rosfjord Strandhotell, ligger Sørlandsbadet. Det er regionens største innendørs og utendørs badeland. Her kan du bade i 30 varmegrader hele året!  Hvorfor ikke prøve en spabehandling mens det snør ute?

Lek, trening, hels og spa. Ramsalt moro for hele familien enten du velger badeland med vannsklier og bølgebasseng, konkurransebassenget eller spa- og treningsstudio.Lucky Strike Bowlingsenter
LuckyStrike Bowlingsenter er et aktivitetssenter for hele familien. Her kan du kose deg med bowling, biljard, air hockey, god mat og drikke av både varmt og kaldt. Bowlingssenteret ligger like ved den nydelige Kvavikstranden og har flott utsikt både til stranda og turområde fra kafeteriaen og uteterassen.


Vandring
Fordi Lyngdal er omgitt av både fjell og fjorder er vandremulighetene mange,-  og med ulik lengde og vanskelighetsgrad. De fleste av turstiene er meget godt merket. Noen er utilgjengelig i månedene med snø og is, men du kan finne en fullstendig liste over turmulighetene i Lyngdalher.


Fiske
Vinter betyr ikke at du ikke kan dra på fisketur! I Lyngdal som er en kystkommune er det gode fiskemuligheter hele året både fra land og fra båt. Men fiskelykken er avhengig av både vær, vind og sesong. Torsk, sjøørret, lyr og sei er de mest vanelig fiskesortene å få i vinterhalvåret. Fiske i sjøen er gratis. Ønsker du å leie båt kan du henvende deg til Hausvik Maritime eller Korshamn Rorbuer.

Her finnes det også gode overnattingsmuligheter. Fiskesesongen  i elven Lygna er normalt fra 1. Juni til 1. September. Kontakt turistkontoret for mer informasjon.

Laksetrapp i Kvåsfossen
Langs Lygna elva kan man oppleve den flotte Kvåsfossen.  Det er ofte stor vannføring i elven i vinterhalvåret, og det 36 meter høye fossefallet er et mektig skue. Inne i fjellet er det bygget en laksetrapp. Her kan man se laksen vandre gjennom et stort glassvindu.  Laksetrappen er åpent kun etter avtale. Kontakt Lyngdal turistkontoret for mer informasjon.


Ta en kunstpause i Lyngdal!
Det er noen gallerier i Lyngdal hvor du kan kjøpe både lokal og internasjonal kunst.
1. OleErtzeid - Grafikk og oljemalerier. Åpent etter avtale
2. Billedkunstner Arne Amland. Åpent etter avtale
3. Wannabe galleri. Nytt galleri åpent i sentrum. Kan finne åpningstider på hjemmesiden.


Shopping i Lyngdal
Lyngdal har nisje butikker som er svært populære i hele Sør Norge.
Her er noen av dem:

LilleOllebolle - barneklær og sko - spesialtegn.
BaZaren - interiørbutikk
StellaShop - Mote og gave / interiør
Olsenshage – Rarietet- og antikvitetsbutikk

Handelsparken - Shoppingsenter
Sentrumsgården - Shoppingsenter
Sandalsgården - Shoppingsenter
Meierigården - Shoppingsenter

Mat i Lyngdal:
Paulsens Hotell har god tradisjonsmat i en avslappet atmosfære.
Hvis du liker "street food" så sjekk ut Knøtten kro. Det spesielle Pitabrød er berømt i hele Sør-Norge.
Jonas BGundersen - pizzarestaurant
Bakerier: Harry Bakeri - Walthers bakeri og konditori
Moder Katia er et nytt tilskudd, servering av deilige supper og hjemmelaget sjokolade.

Arrangementer og festivaler i Lyngdal i løpet av høsten og vinteren:
11 oktober Hummer Festival
15 november Høstens Vakreste eventyr
Kulturhuset har eget høst og vinterprogram som du kan se her:…..

Hægebostad:
Hægebostader en times kjøring nordover fra Lyngdal. Her kan du besøke Tingvatn Fornminnepark som regnes for å være Norges best bevarte tingsted. Anlegget er utstyrt med trådløst elektronisk guide på norsk, tysk og engelsk. Senteret har åpent hver søndag fra 12.00 – 16.00 hele vinterhalvåret.


Mydland Gard
Mydland gård ligger på Naglestad i Hægebostad. Vertskapet ønsker deg velkommen til gards for et godt måltid av hjort eller høglandsfe som er gårdens egne produkter. Åpent i vinterhalvåret etter avtale.
Gården ligger like ved den kjente Barnevandrerstien.  Men kommer du dit på vinteren er det nok heller skianlegget på Naglestad som frister. Her er det oppkjørte løyper og et lite skitrekk. Flott for hele familien. Naglestad Skisenter tlf 951 59 541 (løypeinformasjon) Facebook.HeddanGard i Hægebostad er et yndet overnattingssted i historiske omgivelser. Tradisjonsmat sikrer deg et godt opphold. Her arrangeres også ulike temakvelder. 
Verdal Skianlegg i Hægebostad er et utrolig flott vinterparadis her i sør. Et nydelig turterreng og flotte oppkjørte løyper. Her kan du gå en fredelig tur i nypreparerte løyper og virkelig nyte vinteren i flotte omgivelser. www.eikenil.no tlf 900 95 049 (løypeinformasjon) 

Naglestad og Verdal skisenter. Foto: Tina Bringslimark

1 kommentar:

Blogger sa...

Are you paying more than $5 / pack of cigarettes? I'm buying all my cigarettes from Duty Free Depot and I save over 70% on cigarettes.