onsdag 21. januar 2015

Sørg for å få barnevakt - og gjør deg klar for "Det perfekte liv"!


Er du en av dem som tenker "den forstillingen har jeg lyst til å se", men aldri egentlig får fua opp av godstolen og tatt turen? Vel, her har du en forestilling som du absolutt bør få fart i raketten og gjort alvor av å se. I dag er det nemlig premiere på "Det perfekte liv" i Kilden i Kristiansand!

 Jeg var så heldig å få lov til å komme på før-premieren i går. Og ettersom jeg ofte sitter godt i godstolen, så kan jeg med en viss tyngde si at det er verdt å skaffe seg barnevakt (og evt. la bilen stå hjemme) for en "feel-good" aften på teater.

"Det perfekte liv" er en forestilling (musikal er vel egentlig mer korrekt) om livet til fire damer i sin beste alder. Vi inviters inn i livene deres gjennom å være tilskuere (og innmellom nesten deltaker) på Emmas Café. I løpet av forestillingen dras vi med gjennom en virvelvind av karrierevalg, barn, samliv og kjærlighet.

Innimellom er det nesten litt pinlig hvor gjenkjennelig hverdagslivet til disse damene er. Hvem har ikke kjent på usikkerheten i forhold til det å bli foreldre? Og hvorfor var det ingen som fortalte hvordan det EGENTLIG er å føde? Hadde jeg kunnet, ville jeg sunget høyt sammen med Beate på hennes fantastiske "brøst-blues"show. Og utsagn som "du må begynne å jobbe igjen, da får du ihvertfall lov til å gå aleine på do" fikk flere enn meg til å flire godt.

Et forsøk på å ha venninnetreff på Leo´s Lekeland går ikke helt etter planen :). Foto: Kilden
Jeg er ingen teaterkritiker, så jeg skal unngå å legge ut i store mengder om ting jeg ikke har greie på. Men forestillingen får mine varmeste anbefalinger. Dette er en skikkelig "feel-good" forestilling som varmer i vintermørket. Teaterscenen er bygget i en intim setting, hvor vi som publikummere sitter rundt scenen i en "café-setting" med puter, lys og plass til et glass vin. Dette inviterer oss på mange måter mer direkte inn i det som skjer i forestillingen enn hva det "vanlige" sceneoppsettet gir.

Skal terningkast trilles, så havner det nok på et sterk terningkast 5 fra min side.

Løp og kjøp!
Amming er ingen "walk in the park". Blod, snørr og tårer fra A til Å. Foto: Kilden 

Ingen kommentarer: