fredag 23. januar 2015

Langrennsløypene på Høgås - Gautestad

Nå er det endelig vinter på Sørlandet, som vi har gledet oss til aking, skiturer og turer i bakkene. Langs kysten er det akkurat litt lite snø til at løypene er oppkjørt, men kun 1 time fra de fleste sørlandsbyene finnes gode forhold for skiturer og deilige dager i snøen.


Mitt favorittsted er skiløypene på Høgås, like ved Gautestad, som ligger kun 10 minutters kjøretur fra Evje. Løypenettet på Høgås har 100 kilometer med trenings-, konkurranse- og turløyper. Løypene kjøres jevnlig opp av løypemaskin.

Mange tar turen til Himmelsyna (649 m.o.h) en fjelltopp hvor kommunene Froland, Birkenes og Evje og Hornnes møtes. På godværsdager kan man se helt til kysten og havet. Har du med deg litt mindre barn, er det fint å gå inn til Lavvoen, en rasteplass med benker som gjør det perfekt for et lite stopp.

Nytt i 2015 er at løypenettet på Høgås også knyttes sammen med løypenettet på Gautestad/Brahjelmen og Høna. Nå blir det enda lengre og bedre løyper i området.

Det er værstasjon og webkamera over området, slik at man kan sjekke ut været før man legger ut på tur. Sjekk Otra IL for oppdaterte vær- og løypeforhold.

Husk varme klær, skismøring, nistepakke og litt penger til vaffel i varmebua på parkeringsplassen.

Det er enkelt å komme seg til Høgås. Kjør forbi Evje sentrum og ta av ved Evje Kirke, følg veien i ca 10 minutter og sving av til venstre ved skilt merket Høgås.

God skitur og nyt herlig vinterlandskap!

Himmelsyna ligger på 649 m.o.h og er et fint mål for turen.
Foto: E. Høibo©Visit Sørlandet

De varierte løypene gjør Høgås perfekt for småfolket.
Foto: E. Høibo©Visit Sørlandet

Et lite stopp i løypa for å nyte hvit, vakker natur, og litt Kvikk lunsj.
Foto: E. Høibo©Visit Sørlandet

Skiløypene er godt merket.
Foto: E. Høibo©Visit Sørlandet

Løypene blir jevnlig oppkjørt med løypemaskiner.
Foto: E. Høibo©Visit Sørlandet
Finnes det noe som slår nykjørte løyper?
Finnes det noe som slår nykjørte løyper og et landskap dekket av et vakkert melisdryss?
Foto: E. Høibo©Visit Sørlandet
Ingen kommentarer: