fredag 19. desember 2014

Vinter i Farsund

Vinter i Farsund

Er du ute etter tips til vinteraktiviteter på Sørlandet? Ta med familien til Farsund, kun 1,5 times kjøretur fra Kristiansand.I Farsund er aktiviteter og attraksjoner tilgjengelige hele året, vinteren er ingen unntak. Har du ikke planlagt vinterferien ennå må du lese videre.

Varbak

Ta en tur til utsiktpunktet Varbak. Her får du panoramautsikt over Farsund by, Lyngdalsfjorden og kystlinjen.

Ta med piknik kurven; bord og stoler står klare for lunsjen. Når snøen ligger på hustakene i Farsund er det også det perfekte sted for flotte vinterbilder.

Les mer om hvordan komme seg til Varbak.

Lista Fyr

Langs de flotte Listastrendene finner du Lista Fyr. Det gamle fyret ble første gang brukt i 1836. Utsikten er fantastisk og du finner gamle bunkers fra 2. verdenskrig og en fugletittestasjon i området. Det er også mulighet for å overnatte på fyret. Det er 2 leiligheter med plass til 7 personer i hver. 

Kjøkken, stue og soverom gjør at du kan tilbringe en hyggelig kveld med familie eller venner! Se mer info og bestill overnatting på Lista Fyr.

Flipside

Flipside er Skandinavias største innendørs skatepark hvor barn og unge voksne kan skate, sykle og bruke rollerblades. Har du ikke utstyr? Ikke noe problem, du leier alt du trenger på anlegget. 

Flipside skatepark er åpen i julen og frem til 1. mars (om sommeren er det sommercamp der). Les mer om Flipside og se åpningstider.

Nordberg Fort

En annen kjent attraksjon i Listaområdet er Nordberg Fort. Det ble bygget av tyskerne under 2. verdenskrig for å beskytte kysten og landområdet i tilfelle invasjon av allierte styrker. Barna kan utforske bunkers og tuneller og lære om okkupasjonstiden og lokal historie.

Nordberg Fort er et av få kystforsvarsanlegg i Norge som er bevart i sin originale form.
Nordberg Fort har åpent på søndager kl. 12 – 17 om vinteren. Les mer om Nordberg Fort her.

Farsund Turistinformasjon
Torvgt. 2
4550 Farsund
Telefon: +47 38 38 21 15 +47 38 38 21 15
Epost: turistinformasjonen@farsund.kommune.no
Nettside: www.visitnorway.com/farsund

Ingen kommentarer: