fredag 21. november 2014

Visit Sørlandet elsker Facebook!

Har du noen gang tenkt over at Facebook endrer måten vi kommuniserer på?


Når man tidligere møtte en gammel klassekamerat eller venninner på byen, startet alltid samtalene med "åssen går det"? "Lenge siden sist, hva jobber du med, har du barn, hvor bor du" etc. Det var liksom så mye "jabb" for å komme igang med samtalen, mye sånn;  jada, joda altså, hmmmm, det-er-så-greit-atte-samtaler.  De derre vanskelige og småpinlige "jabbeminuttene" får å få i gang samtalen eller komme inn på noe interresant å snakke om, er på en måte bare fjernet fra møtet med noen du ikke har sett på lenge. Hvis du er venn med dem på Facebook, da.

Sommerminner fra Sørlandet
Foto: Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet 

Nå er det rett på sak. Nå kan man snakke om ferieturen til Barcelona, drinkene på stranden i Karibia og shoppingen i New York, som om du selv var en del av ferieopplevelsen til din venn. Rett på sak altså:  "jeg så dere koste dere på hytta i helgen", "kult at dere fikk den store hummeren", "så søde barna dine er", "så flink du er til å trene","hvordan er det å være singel?" "god og tjukk den katten din" etc. Nå er det rett på sak i ethvert møte med menneskene du har relasjoner til. Hvis du er venn med dem på Facebook, da.

Etter at Facebook kom er IRL-samtalene*  blitt mye enklere. Har du tenkt over det? Det har i alle fall jeg, og jeg elsker Facebook på grunn av det!

Denne helgen skal jeg på julebord sammen med noen jeg ikke har hatt kontakt med på lenge. Så før sminken, høyhælte sko og paljettkjolen skal på, må jeg innom en del Facebook-profiler for å få et overblikk. Da skal jeg bare komme rett på sak, unngå pinlige situasjoner og kunne ha interessante samtaler uten for mye julebordsjabb!

Keep up the good work and share your YOLO** experiences with your Facebookfriends!

*IRL - in real life
**YOLO - you only live once

Sommerminner fra Brekkestø Foto: Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet
Sommerminner fra Brekkestø, Lillesand
Foto: Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet 

God Facebook-helg!
Elisabeth

Ingen kommentarer: