mandag 17. november 2014

Rekordparken på Lista

Sist uke blogget jeg om verdens største fyrverkeri som fyres av i Søgne 29. november. Men det er ikke bare i Søgne rekorder står for fall. Også i Farsund og Lista har denne høsten stått i rekordenes navn. 

Over 3000 møtte fram til åpningen av Rekordparken på Lista 11.oktober i år. Foto: Rekordparken Lista

I høst har jeg moret meg over Rekordtyven Magnus Devold, som tok på seg oppdraget med å gjøre Farsund og Lista til den nye rekordbygda i Norge. 

I beste sendetid på "I kveld med Ylvis" på TVNorge stjal han rekorder fra fjern og nær i forbindelse med etableringen av Rekordparken på ListaMagnus Devold satte seg som mål å stjele tre rekorder fra hele Norge. Valget falt på verdens største spark fra Tynset, verdens største selbuvott fra Selbu og verdens største kompe fra nabobygda Lyngdal. Hele Lista og Farsund engasjerte seg i rekordforsøkene, og det manglet ikke på folk som ville sitte kompevakt da den gigantiske kompa måtte kokes i flere døgn. 

Se videoen med Magnus Devold som Rekordtyven: 


Da Rekordparken åpnet på Alcoa Lista 11. oktober  i år stod Magnus Devold side om side med ordføreren foran omtrent 3000 fremmøtte og kunne fortelle at selbuvottene ble målt til 3 m lange og 1,6 m brede, kompa veide hele 560 kg og sparken er 17,2 m lang, 7,6 m høy og 5,4 m bred. 

Verdens største spark under konstruksjon. Foto: Rekordparken Lista

Rekordparken ligger på Alcoa Miljøpark på Lista. Foto: Rekordparken Lista

1 kommentar:

Sørlandskjøkken AS sa...

Gøy at vi sørlendinger kan heve oss til verdenstoppen på mange plan. Lykke til med rekordparken til Farsund Kommune.