tirsdag 25. november 2014

Julemat på restaurant i Kristiansand

Julematen er det beste med jula (særlig nå som det blir mindre og mindre gaver på oss voksne). Hvis jeg ikke får pinnekjøtt minst 3 ganger iløpet av julemåneden er det noe som mangler. Har man ikke tid til å lage full pakke av lutefisk, ribbe og rødkål er det greit at mange av Kristiansands restauranter serverer julemat i november og desember.

Her er noen tips til deilig julemat i Julebyen Kristiansand:

Hotel Norge og Café Dronningen
Med kjærlighet til mat og lange tradisjoner inviterer Hotel Norges Café Dronningen til julemat og à la carte.
Foto: Hotel Norge / Aptum
Har du hørt om Gladkjøkkenet på Hotel Norge? 10-30 av dine venner eller familie lager maten sammen med dyktige kokker på kurskjøkkenet. En morsom start på kvelden før juleshow eller en helaften på byen. Skal du ha en ekstra myk start på kvelden prøver du spa-behandling på Spandabel som ligger vegg i vegg med Gladkjøkkenet.

Foto: Bølgen & Moi Fiskebrygga Kristiansand
Bølgen & Moi
Bølgen & Moi på Fiskebrygga i Kristiansand er en av byens beste restauranter. I tillegg til klassisk julemeny kan du også prøve en 3 til 7 retters meny i den flotte ”vinterhagen” med utsikt over Fiskebrygga og kanalen.

Håndverkeren
God mat, pubstemning, shuffleboard, biljard, dart, quiz, konserter, fotballkamper og mer på ærverdige Håndverkeren. Her får du også klassisk juletallerken eller vanlig meny.

Bakgården
Bakgården har 3-retters julemeny og julebuffét, men også juletapas med utvalgte norske delikatesser servert på de karakteristiske tapasfjølene. Ønsker du å teste årets juleøl anbefaler vi et besøk på Bakgården Både & for ølkurs med erfarne ølkelnere. Morsom og kunnskapsrik start på kvelden.

Restaurant Sjøhuset
Juletorsk, lutefisk eller pinnekjøtt? Uansett anbefaler vi besøk på Sjøhuset. Er du heldig havner selskapet ditt på den nye glassverandaen på Sjøhuset. Sjeldent har det litt sure været føltes bedre enn når man sitter godt og varmt med god mat og drikke.
Julebord i den flotte foajéen på Ernst. Foto: Clarion Hotel Ernst
Clarion Hotel Ernst
Deilig julelunsj fra 1.-19. desember (kl 11.30 – 14.00). Ta en koselig juleavslutning med gode kollegaer. På Clarion Ernst får du også Kristiansands mest rocka julebord med live musikk fra Erik Faber & Radio Jam.

Jonas B. Gundersen
Hver dag fram til jul serveres julelunsj hos Jonas B.Gundersen på Torvet i Kristiansand. Julebruschetta med gravlaks, dill-kremost og sennep-honning dressing eller med ribbe-confit, rødbetesalat og sennepsvinaigrette høres fristene ut. Jonas B. har også eget selskapslokale som passer perfekt til juleselskap av alle slag.

Le Monde Restaurant
Le Monde Restaurant serverer vanligvis smaker fra det fargerike middelhavskjøkkenet. Men de har også en klassisk julemeny, her kan altså svigers ta det tradisjonelle mens vi andre prøver noe mer eksotisk.

Quality Hotel & Resort Kristiansand
Quality Kristiansand i Sørlandsparken inviterer til en bugnende julebuffet hver søndag før jul. Søndag 7. og 14. desember inviterer de alle barn til kakemannbaking! Det er også i år julemarked med mange flotte utstillere.

Har du flere gode tips; del gjerne i kommentarfeltet.

NB! Mange av byens hoteller har også tilbud på overnatting i desember, da slipper du taxikøen på vei hjem!

Ha en god førjulstid.

Ingen kommentarer: