mandag 10. november 2014

Aktivt og gøy på Vitensenteret Sørlandet i Arendal

Vil du se på tv, må du lage strømmen selv. Slike lyse ideer kan du få når du utforsker det spennende Vitensenteret Sørlandet i Arendal.

Se, det lyser! I det stilige løpehjulet på Vitensenteret må Regine Drangsholt Dalen løpe så fort at hun lager strøm. Veldig moro, men tøffe krav til god form.
Foto: Inge T. Dalen 
Løpehjulet på Vitensenteret er en vinner hos barna. Du får ikke bare oppleve hvordan det er å være hamster. Du lager faktisk din egen elektrisitet. Får du dampen nok opp, fungerer hjulet som en stor dynamo. Og panelet på det svære apparatet lyser opp – slik barnas fjes gjør når de får det til.
Men prøvekaninen vår er noe skeptisk til ideen om selvforsyning av strøm - ingen strøm, ingen tv. Det er nemlig ganske tøffe tak å holde løpehjulet nok i gang til å sørge for en jevn strømforsyning.
Det er slitsomt, krevende og gøy når de stavene ramler ned en etter en, og du skal prøve å fange dem i lufta.
Foto: Inge T. Dalen

700 morsomme kvadratmeter

Slik kan barna leke seg til lærdom på Vitensenteret Sørlandet. Der blir du både inspirert, engasjert, aktivisert og intelligentisert, hvis det går an å si det.

I Kystveien i Arendal finner du hele 700 kvadratmeter med gøyale og spennende installasjoner og aktiviteter, inkludert en sugende spesiell reise ut i verdensrommet, selvsagt med 3D-briller på.
Du finner mange tøffe maskiner du kan teste eller sette i gang selv på Vitensenteret.
Foto: Inge T. Dalen
 
 
Vitensenteret Sørlandet er en morsom og utfordrende opplevelse for hele familien. Barna kan både løpe og hoppe i spennende møter med vitenskapen. Og de kan konkurrere mot foreldrene, med stor sjanse for at en stødig barnehånd fikser utfordringen bedre.
Du skal ha en stødig hånd for å få metallringen fra start til mål. Kommer du nær bøylene, lyser det rødt, som her. 
Foto: Inge T. Dalen

Nervepirrende og nevenyttig

En annen klar favoritt hos testpersonen vår er de mystiske metallbøylene på et bord. Du holder en metallring i skaftet og skal føre den fra start til mål uten å komme nær bøylene. Og det er faktisk ganske krevende, for det er ikke noen rett linje du skal følge.

Kommer du nær bøylen, piper det og lyser rødt. Sa må du tilbake til start og begynne helt på nytt. Spesielt nervepirrende når du utfordrer noen til å håndtere den andre ringen og bøylen. Konkurranse om førstemann til grønt lys gir fort noen ekstrarunder hvis du ikke konsentrerer deg.
Det er morsomt med en gigamagnet som du for eksempel kan lage spikerhår på.
Foto: Inge T. Dalen
Hva er det mest sukker i? Her får barna lære hva som er sunt og ikke, ved å finne ut av det selv.
Foto: Inge T. Dalen
Hvor høyt kan du strekke deg? Når du har prøvd å touche ballen høyt dere oppe, kan du se forsøket ditt i reprise på skjermen etterpå.
Foto: Inge T. Dalen

 

 

 

.
Ingen kommentarer: