søndag 28. september 2014

Lindeknuten i Åmli - topptur innen rekkevidde

Bra utsyn fra Lindeknuten i Åmli. 
Familien har vært på topptur. 858 moh for å være helt nøyaktig. I Åmli. Nærmere bestemt på Lindeknuten.

Når denne familien har klart å komme seg til topps, da kan alle klare det. Åmli er et bra sted å starte, faktisk. Når du ikke er født som fjellgeit, er det greit å ha noe overkommmerlig å forholde seg til. Alle turene i Åmli er godt merket, og det er tydelig forklart hvor du skal starte og hva slags stigning du kan forvente deg. Også hvor lang tid du bør beregne på turen. 

Godt merka løype til toppen av Lindeknuten
Her er det intet mindre enn 20 toppturer å velge mellom, og alle er greit beskrevet i brosjyren "20 toppturer i Åmli". Vi klarte intet mindre enn to av turene på en dag, vi :). 


Fint å raste på toppen - Lindeknuten 858 moh

Vi valgte to turer i Tovdal/Hillestad. Gode venner hadde anbefalt oss å teste ut Hillestad Feriesenter, og det viste seg å være en suksess. Romslige hus med svømmebasseng og boblebad, hyggelig plassert nede i dalen på en odde ut mot vannet. Faktisk var det så hyggelig her at det var vanskelig å få med småfolket ut på tur. De ville heller være å bade i bassenget, løpe rundt i lyngen og kaste pinner i elva :).

Hillestad Feriesenter i Åmli. Romslige hus med svømmebasseng og boblebad. Trenger ikke mye mer :)

Magisk morgenstemning på Hillestad

Gøy med vann
Men topptur ble det som sagt, og vi var ganske så fornøyde da vi sto på toppen av Lindeknuten i strålende solskinn med vidsyn til alle kanter. Turen opp tok ca. 1 time. Vi valgte å kjøre opp på Hillestadheia for å gjøre etappen opp til toppen noe mindre lang og bratt. Dette er en privat vei, og det koster 60 kr å kjøre opp (husk kontanter). Dét var vel investerte penger, og var nok avgjørende for at vi nådde toppen med småfollk i følget. 

Vinterstid er det flotte oppkjørte skiløyper på Hillestadheia, og med den utsikten hyttene her oppe har frister det å sjekke ut hvordan det er å leie ei hytte i vinterferien :). 

Flott fjellandskap på vei til toppen

Nydelige høstfarger i fjellet

Praktisk info

  • Hillestad ligger i Åmli kommune
  • Brosjyren "20 toppturer i Åmli" får du på Hillestad Galleri og Feriesenter eller på bensinstasjonen, bakeriet m.m. i Åmli sentrum. 
  • Det er en liten landhandel på vei opp til Hillestad. Men skal du gjøre storinnkjøp er det lurt å gjøre det på forhånd. 
  • Ha gjerne støvler eller vanntette fjellsko om det har vært mye regn. 
  • Velg de korte turene (2 timer) dersom du har småfolk med. 

God tur! 


Flott natur- og kulturlandskap på Hillestad

På Bua selger de lokalt håndverk og håndarbeide. Ingen kommentarer: