torsdag 4. september 2014

Jakten på "den hvite skatten" på Flekkerøy

Finner dere den "hvite skatten"? 
Det tidligere militærområdet vest på Flekkerøy er nå blitt et utrolig flott turområde med mange merka stier, utkikkspunkter og "bålplasser".

Med utgangspunkt i den store parkeringsplassen i Risleviga (følg skilting til Åshavn når du kommer i rundkjøringen etter tunellen) har dere flere valgmuligheter. Det er mulig å ta kun en kort tur opp til "utkikksbenken" eller legge ut på en større rundtur som tar dere helt ut til Anstens Fyr. Da følger dere delvis merket/umerkede stier langs svabergene på yttersiden av øya.
Fin utsikt, og ikke langt å gå fra parkeringsplassen i Risleviga. 

Har dere bare lyst på en liten tur med mye tid til rast og hygge, så svinger dere som sagt opp til "utkikksbenken". Her er det to utikkspunkter å velge mellom, så avhengig av vær og vind finner dere hva som passer. Begge steder er det laget til naturlige bålplasser, og det er masse boltreplass og trær og klatre i.

Kanskje treffer dere på villsauene på turen?

Småfolket hjemme hos oss synes det er spesielt moro dersom vi tar en tur for å jakte på "den hvite skatten". Helt ut mot sjøen er det noen særegne felter med helt hvite steiner. Dette er en skikkelig skatt for ungene å komme til. Vær oppmerksom på at turen ut hit ikke går på tydelig merkede stier, men går i terrenget. Går dere langs svabergene utover mot Anstens Fyr, så kommer dere "plutselig" over skatten :).

Praktisk informasjon


  1. Stor parkeringsplass i Risleviga. Følg skilting til Åshavn fra rundkjøringen, helt til endes. Ved brygga i Åshavn er det skiltet grusvei opp mot venstre til Risleviga. 
  2. Naturstier som ikke egner seg for barnevogn (men det går fint å ha barnevogn ut til kanonstillingene - riktignok en kort tur). Ha bæremeis med til de aller minste. 
  3. Husk å ta med spikkekniv :) Det er moro for ungene. 
  4. Turkart for Flekkerøy kan kjøpes på Kiwi butikken på øya (ligger i rundkjøringen med en gang dere kommer ut av tunellen)
  5. Dere vil finne utkikkspunkt og "naturrasteplasser" med bålplass underveis. Husk å ta med søppel hjem igjen :) 
  6. Husk å lukke porter etter dere - det er villsau og villgeiter som beiter i området. 
GOD TUR!
Lunsj i "eget rede". Bedre blir det ikke :)

Ingen kommentarer: