onsdag 10. september 2014

Barnas kulturhøst i Kristiansand 2014

Kristiansand er Barnas By - året rundt. Som småbarnsmor med tre barn fra 1 til 10 år er vi midt i målgruppen, og jeg er kjempeglad for at mine barn får vokse opp i denne byen, som har så stort fokus på barn, oppvekstvilkår og ikke minst kulturtilbud. I høst er det en mengde arrangementer som jeg har lyst til å ta dem med på. Her er noen av dem: 

Barnefilmfestivalen 16.-21. september 2014
For 17. gang arrangeres Barnefilmfestivalen i Kristiansand. Tettpakket program både for bransje og barn. Noen av høydepunktene er åpningskonsert med Mathea-Mari, årets ferske MGPJr. vinner og premieren på den nye filmen “Kaptein Sabeltann og skatten fra Lama Rama”. 


Barnefilmfestivalen i Kristiansand visr filmer for barn i alle aldersgrupper. Ill: Barnefilmfestivalen

Lørdagsteater i Kilden høsten 2014

Famillien min har i 10 år hatt flere store kulturopplevelser sammen med barna på lørdagsteater med Agder Teater. Nesten hver lørdag har Kilden et tilbud til barn og barnefamilier. Her er det fokus på figurteater, musikk, dans og drama tilpasset barn. Vi er spesielt glad i Agder Teaters egne oppsetninger innen figurteater, der Gjert Werrings “Baldrian og musa” står i en særklasse. Helt sikkert fordi vi voksne har så gode minner om dette fra da vi var små. 

Se fullstendig program for høstens Lørdagskilden her. Anbefalt aldersgrense er angitt på de ulike arrangementene. 

Familielørdager på Sørlandets kunstmuseum - hver første lørdag i måneden
Første lørdag i hver måned inviterer Sørlandet Kunstmuseum til “Familielørdag”. Her kan barna utforske “Barnas museum” og bli med på kunstverksted med ulike temaer. Her får de utfolde sine kreative evner inspirert av kunsten i museet. Det blir også familietilpassede omvisninger i mueseets øvrige utstillinger, med ulike oppgaver for de eldste barna. 

Utforsk Barnas Museum på Sørlandet Kunstmuseum på Familielørdag hver første lørdag i måneden. Foto: Visit Sørlandet


Barnebokdagen i Kristiansand - 16. oktober 2014
Jeg elsker bøker og har lest for barna siden de var veldig små. De setter stor pris på høytlesning og gode historier. Ser fram til å ta dem med på Barnebokdagen på Kristiansand Folkebibliotek 16. oktober, og venter i spenning på at programmet blir offentliggjort. 


Putti Plutti Pott - 18.-19. november 2014
Nå kan jeg nok bli beskyldt for å fremme egne interesser, da den eldste datteren min har fått en rolle i høstens oppsetning av Putti Plutti Pott. Men faktum er at svært mange har vokst opp med Per Asplins “Putti Plutti Pott og jakten på julenissens skjegg”, og for mange blir det ikke skikkelig jul uten denne forestillingen. Selv ble jeg først introdusert for forestillingen da jeg møtte min mann som 22-åring, men ble raskt ganske hektet selv. 


Putti Plutti Pott og julenissens skjegg spilles i Kilden 18.-19. november 2014. Foto: Kilden Kulturdrift

Pippi - 9.-20. desember 2014

Vinterens store familieforestilling i Kilden er “Pippi”. Ikke akkurat “julete", men tror det blir en koselig kveld i Kilden med hele familien i en ellers travel adventstid. "Pippi" settes opp av Kristiansand Barne og Ungdomsteater som fyller 50 år i år, så har får du "Pippi" på ekte sørlandsk.Ingen kommentarer: