onsdag 9. juli 2014

Familieferie på Farsund Resort

På Farsund Resort ligger feriehusene på rekke og rad langs brygga. Restauranten til venstre. Foto: Morten Teinum
"Det er ikke nå du skal reise til Syden", leste jeg i avisen idag morges. Nå kommer finværet over store deler av landet og Sørlandet er ikke et unntak. Etter tidenes beste mai og juni, sånn værmessig, har det vært litt ustabilt den siste uken, med flere heftige regnskyll og tordenbyger. Men nå kommer altså finværet tilbake! Akkurat i tide til store konsertopplevelser, lange dager på stranda, is på brygga, båtturer i skjærgården og turer i Dyreparken. Akkurat sånn en ekte sommerferie på Sørlandet skal være. Planen er å ha kortreist ferie på Sørlandet i år, og vi har allerede rukket flere opplevelser, selv om ferien ennå ikke har begynt for min del.

For et par uker siden tok vi oss en miniferie til Farsund. Siden jeg har sen ferie i sommer er det kjekt å finne på noe i helgene sammen med resten av familien. Målet for turen var å oppleve American Festival i Vanse og vi ble påspandert en overnatting på Farsund Resort.
Barna koser seg på brygga på Farsund Resort. Foto: Morten Teinum

For et sted! Vi fikk bo i ett av de største husene, med plass til 8 personer. Her kan man fint bo to familier i ett hus eller ta med hele storfamilien. Fire store sovereom, to av dem med felles balkong. Eget stort bad til hvert soverom, deilige senger, lyst og luftig. Alt av utstyr som trengs til matlaging, og plenty med dekketøy, slik at du slipper å vaske opp etter hvert måltid. Hvis ikke du orker å lage mat i ferien kan du bestille frokost i restauranten dagen før. Middag får du også i restauranten, eller du tar deg en tur til Lyngdal eller Farsund.

Lei en båt og dra på fisketur. Foto: Morten Teinum
Farsund Resort er et ganske nytt anlegg som ligger innerst i Bjørnevåg mellom Lyngdal og Farsund. Her ligger sørlandshusene på rekke og rad i en bukt. du kan leie båt for båttur i skjærgården eller kanskje en liten fisketur? Like ved finner du to små strender og det er mange koselige turstier i nærheten. Vi prøvde den lille turstien som går rett rundt anlegget. Akkurat passe kort til at ungene ikke begynte å mase og akkurat passe lang til at lillesøster sovnet i vogna på veien. Underveis lærte vi mye om historien til stedet og om livet i havet og fjæra. Vi hadde nesten hele resorten for oss selv denne tidlige søndagsmorgenen. De andre gjestene sov lenge etter bryllup kvelden i forveien....

Fristende? Her kan du bestille ferien din på Farsund Resort.

På brygga kan du kose deg med deilig sommermat og drikke. Foto: Morten Teinum

Brygga på Farsund Resort er perfekt for en bryggesleng! Foto: Morten Teinum


På Farsund Resort bor du med "tean i tanga". Foto: Morten TeinumEn gammel sjibbu har fått stå i fred og er en del av det maritime miljøet på Farsund Resort. Foto: Hildegunn Teinum

1 kommentar:

Sørlandskjøkken AS sa...

Fantastiske bilder fra en Sørlands-perle av de sjeldne. Vi anbefaler Farsund Resort på det varmeste. Og kan gjerne anbefale Sørlands-ferie selv for Kristiansandere og andre kunder fra øst i Agder fylkene.