mandag 28. juli 2014

5 beste badestrender på Sørlandet

Her har jeg vel lagt hodet på blokka før jeg en gang har kommet i gang :).

Så før du leser videre: dette er min særdeles subjektive liste over beste badestrender på Sørlandet. Lista kunne vært veldig mye lengre, men dette er 5 strender som jeg stadig drømmer om når vinterkulda ligger over oss. Og jeg er veldig glad for at jeg mest sannsynligvis kan si "the best is yet to come" siden det er så mange flotte strender på Sørlandet som jeg ennå ikke har fått anledning til å besøke.

Men her er altså listen min (ingen prioritert rekkefølge):

Storebanken, Mandal

Strendene i Furulunden, Mandal

Med Stumpestrendene og Storebanken som klare favoritter. Flott naturområde med mange strender å velge mellom. Alltid en strand som ligger i le for vinden (og det er vi jo opptatt av). Finkornet strand, alltid "ledig plass".

Storesand, Grimstad

Storesand, Grimstad

Storesand ligger teknisk sett på Fevik, men vi sier Grimstad her dersom det er lesere som ikke er så lokalkjente. Flott strand som ligger lunt til i en bukt. Oversiktlig, selv om det kan bli ganske så folksomt midt på sommeren.

Donestranda, Søgne

Donestranda, Søgne

Dette er en strand som gir mange gode minner fra barndommen. Her var vi "alltid" da jeg var barn. Stranden ligger ved Helleviga (som kanskje er mest kjent). Flott lagune med sandstrand, og mange fine svaberg ut mot havet. Litt værutsatt, men på varme dager og med østavind er dette favoritten!

Merdø, Arendal

Merdø, Arendal

Jeg har blogget MANGE ganger om Merdø. Denne fantastiske øya utenfor Arendal er og blir en toppfavoritt hos meg. Stranden ved Merdøhus Gård er bare idyll - ikke mye mer å si.

Spornes, Arendal

Spornes, Arendal

Ny favoritt inne på lista! Denne stranden ytterst på Tromøya besøkte jeg for første gang i år. Rullesteinstrand og nokså luftig på vindfulle dager, men for et sted! Lyset, havet, stranden. Åhhh.... Det hele minner om en badebukt på en gresk øy.


Går det ann å bare velge ut 5 strender?

Nesten ikke! Det er kjempe vanskelig! Men dette er 5 strender som jeg stadig vender tilbake til (dvs. Spornes er jo ny på lista, men ligger inne på "her skal jeg tilbake"). Bystranda i Kristiansand er også veldig flott, det samme gjelder for strendene på Lista utenfor Farsund. Kanskje de kommer inn på lista til neste år? Og som sagt innledningsvis: her kommer det garantert inn nye kandidater etterhvert som jeg "strandhopper" rundt på Sørlandet i årene som kommer.

Du har helt sikkert andre strender på din liste. Del gjerne!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Lille banken i mandal e bedre :) lekeaparater i vannet. Dusjer og toaletter ;)

Heidi Sørvig sa...

For de aller minste er Lillebanken helt topp. Personlig synes jeg at selve stranden der ikke er så veldig fin - den er litt for smal.
Men lekeapparatene er supre. Og så er det praktisk når det er så nærme parkeringsplassen.