søndag 1. juni 2014

Sommeren på Sørlandet er i gang!

Sommeren er kommet til Sørlandet og Merdø

I dag er det i følge kalenderen årets første sommerdag. På Sørlandet har vi allerede hatt sommer i mange uker, men hvilken flott markering å feire den første offisielle sommerdagen på Merdø, verdens vakreste øy (!!).

For godt og vel 10 år siden hadde jeg mitt første møte med Merdø. Det var midt i desember, og jeg forelsket meg dønn! Etter det har jeg drømt om Merdø både titt og ofte, men det var ikke før jeg gav meg selv tidenes bursdagspresang i 2011 at Merdø kom inn som fast post i turprogrammet mitt.

Badestranden ved Merdøhus Gård
I dag har vi feiret sommeren med å kjøre fra Kristiansand til Arendal for å ta rutebåten ut til Merdø. Det går båt hver halvtime i sommersesongen, og det er enkelt å finne "rutestoppet" der det ligger nokså midt i Pollen. På båtturen ut er det gjerne stopp innom både Revesand og Sandvika dersom det er passasjerer som skal av eller på.

Båtturen til Merdø er en opplevelse i seg selv

Mye fint å se på turen ut til Merdø

Merdø er en av de mange vakre uthavnene langs sørlandskysten. De som "bor" her hevder at dette er verdens vakreste øy. Det er vanskelig å argumentere mot dette etter å ha vært på øya på en drømmedag som i dag. Vindstille, sol fra skyfri himmel, blomstrende syriner, rolige bølger som slår mot stranda og masse mennesker som koser seg og nyter sommeren.

Lykken er bak et hvitt stakitt på Merdø

Litt "Vi på Saltkråkan" over Merdø, ikke sant?
På øya er det kiosk/kafé i høysesongen. Her selger de is og vafler, og jammen meg også ei riktig god fiskesuppe. Har du lyst på ei øl eller et glass vin i sommersola, så har de det også. Vi (det vil si småfolket) har badet på stranda, og gått turen over til rullesteinstrendene på yttersiden av øya. I dag var det helt vindstille og en deilig opplevelse, men når det virkelig stormer er det også gøy å oppleve naturkreftene på nært hold.

I dag var det regatta på yttersiden av Merdø


Blomstrende syriner - selve symbolet på sommeren

Den mest populære plassen for "dagsturister" på øya er stranden ved Merdøhus Gård. Her er det fin langgrunn strand, brygger å hoppe fra, stor gressplen med benker og bord og masse boltreplass. Gården er i dag museum, og har åpent i sommersesongen. Beste stedet for å få informasjon om omvisninger og åpningstider er å følge Merdø på Facebook.

Artige detaljer som forteller både om historie og sjel på øya

Tips

  • Sjekk ut rutetider til/fra Merdø på www.skilsoferga.no.
  • Merdøhus Gård, badestrand og kiosk/kafe finner du ved å ta stien til venstre ved ankomst Merdø.
  • Husk badetøy og penger til is!
  • Ta gjerne turen over til rullesteinstrendene og "gå øya rundt"
  • Det er mange "fastboende" på Merdø, så ta hensyn til privatlivets fred og ro (ikke gå inn i hagene til folk)
Vi gleder oss allerede til neste besøk!


Ingen kommentarer: