tirsdag 10. juni 2014

Piknik med utsikt på Varbak i Farsund

Slapp av på deilige "liggebenker" og nyt utsikten fra Varbak i Farsund. Foto: Adam Read, Visit Sørlandet
Noen ganger trenger man ikke å dra så veldig langt for å få de fineste opplevelsene. På jobb i Farsund for en stund siden, bestemte vi oss for å ta lunsjen ute, på Varbak som ligger på en høyde over byen. Det var en av de første virkelige varme vårdagene og sola skinte fra skyfri himmel.

Vi stakk innom kaféen K2 i parken i Farsund og kjøpte med deilige sandwich og kaffe før vi gikk videre opp bakkene mot Varbak. Etter noen minutter med litt pusting og pesing opp bakkene, ble vi belønnet med en utrolig fin utsikt over Farsund og skjærgården utenfor byen.

Fin utsikt i flere retninger fra Varbak i Farsund. Foto: Hildegunn Skage Teinum
På Varbak er det satt ut flere benker og bord, i tillegg til to "sofabenker" med høy rygg der du virkelig kan sette deg ned og nyte utsikten. Etter en deilig halvtime i sola tok vi turen ned til byen igjen. Vi gikk da en annen vei og fikk med oss litt av Farsunds byhistorie på veien. Rundt om i byen er det plassert ut infoskilt med lokal byhistorie. Stikker du innom turistkontoret i Farsund kan du få med deg et kart over hvor disse skiltene er satt opp.

Les mer om Farsund her.

Nydelig utsikt over innseilingen til Farsund fra Farsunds tak, Varbak. Foto: Hildegunn S. Teinum, Visit Sørlandet

Ingen kommentarer: