torsdag 12. juni 2014

Barnas Kunstmuseum åpner på Sørlandets Kunstmuseum

Er det ikke fantastisk? Lørdag 14. juni åpner Barnas Kunstmuseum på Sørlandets Kunstmuseum SKMU, her vil barn fra 0 til 10 år som bor og besøker Kristiansand kunne oppleve og utforske kunstverk i egne rom tilrettelagt for barn. 
I dag har jeg vært så heldig at jeg har sniktittet på museumet som ligger i Skippergata i Barns by Kristiansand.  Og her er noe av det barna kan oppleve når de besøker museet.

Barnas Kunstmuseum åpner i Kristiansand #barnasby
Denne vakre saken skjuler seg i en et skap eller en boks hvor barna kan dra på oppdagelsesferd.
Foto: E. Høibo, Visit Sørlandet
Dette er noe av det som skjuler seg i en et av flere skap eller bokser som barna kan utforske.
Foto: E. Høibo, Visit Sørlandet
På det litt utradisjonelle museet kan barna krype inn i et museumsskap og utforske former, figurer, luker og rom. Her har virkelig museet fått til noe helt unikt, barna vil få en leken og aktiv tilnærming til hva et kunstmuseum skal være. Man kan undersøke kunstverket fra ulike vinkler, krabbe rundt og virkelig boltre seg, det vises bevegelige kunstverk og optiske illusjoner. Dette er så gøy og spennende at jeg skulle ønske jeg selv var barn.

Hva skjuler seg bak denne døren? Kry inn og se da vel.
Foto: E. Høibo, Visit Sørlandet
En skjult skatt bak en stor firkantet boks.
Foto: E. Høibo, Visit Sørlandet

Flere hjul som spinner og lager mønstre.
Foto: E. Høibo, Visit Sørlandet 
Performencekunstneren Tori Wrånes sin omdiskuterte skulptur "Fantasihjelmen" kommer endelig til rett på
Barnas Kunstmuseum. Foto: E. Høibo, Visit Sørlandet
En sveisehjelm med flotte farger.
Foto: E. Høibo, Visit Sørlandet
Lørdag 14 .juni braker det løs, det blir feiring for store og små både lørdagen og søndagen. Denne helgen er hele museet gratis og barna vil få ballonger. Det blir også vindmølleverksted, tegneoppgaver og rebusløp i utstillingene i 2. og 3. etasje. 

Gratulerer med dagen til alle små og store barn, og selvfølgelig til Barnas Kunstmuseum som har tilrettelagt for at barna skal kunne oppleve kunst på en spennende og kreativ måte. Dette blir helt sikkert byens nye lekerom og et perfekt stoppested når man er på en shoppingrunde i byen. Det gjør jo heller ikke noe at Barnas Kunstmuseum ligger midt i Skippergata som er full av spennende nisjebutikker som selger klær, interiør og sko. Og at museet ligger vegg i vegg med Mean Bean kaffebar, som serverer byens beste kaffe.  

Til info så har Barnas Kunstmuseumbarnevognparkering, triller til utlån og stellerom i kjelleren. 

Åpningstider for Barnas Kunstmusem:
Tirsdag - lørdag kl. 10 - 17, søndag kl. 12 - 16, mandag stengt

Ingen kommentarer: