lørdag 31. mai 2014

Endelig geparder i Dyreparken i Kristiansand

Årets store nyhet i Dyreparken har endelig blitt offisielt lansert. På torsdag denne uken overvar over 2500 mennesker den høytidelige åpningen av gepardanlegget i Dyreparken. 

Gepardene er endelig på plass i anlegget sitt i Dyreparken. Foto: Ole Martin Buene, Dyreparken

4 geparder, 1300 mål

De har fått litt av et anlegg å boltre seg på, de fire gepardene Asante, Kito, Kasi og Kero. Alle fire kommer fra Borås dyrepark i Sverige og er del av et program for utrydningstruede dyr. Asante, Kito og Kasi er halvannet år gamle brødre, mens Kero er for pensjonist og regne med sine 9 år. 

Gepardene har fått en kjempeflott anlegg i Dyreparken. Foto: Morten Teinum

Gepardene har allerede bodd i Dyreparken i noen uker og har på den tiden fått gjøre seg kjent med deler av anlegget i fred og ro. Tilvenningen skjer i faser etter dyrenes tempo, og dyrepasser Olav fortalte om hvordan de aktiviserer gepardene med lekeballer og snorer som de drar gjennom gresset. Senere skal gepardene introduseres for en løpestreng som det festes mat i. Da kan gepardene komme opp i over 100 km/t. Toppfarten er 112 km/t, så det er ikke uten grunn at administrerende direktør i Dyreparken, Per Arnstein Aamodt omtaler geparden som "dyrenes Formel-1". 

Det blir dyrepresentasjon av gepardene hver dag kl. 15. Ønsker du å hilse på gepardene og de andre dyrene i Dyreparken? Finn mer informasjon om priser og åpningstider på Dyreparkens nettsider.

Nytt liv i Skomakergada

Husene i gamle Skomakergada er ikke til å kjenne igjen. Jens Petrus og Tøfflus har flyttet ut og gepardene har flyttet inn. Vi snakker afriskansk landsby, sterke farger og mange ulike mønstre. Og midt i herligheten en metallgiraff i naturlig størrelse. Her kan du se gepardene når de er inne i "huset sitt", shoppe i gepardbutikken eller kjøpe deilige, nystekte bakervarer i bakeriet. 

Søte fristelser i fargerikt bakeri. Nystekte boller og kald drikke. Foto: Morten Teinum
Skomagergada er ikke til å kjenne igjen i ny fargeprakt. Foto: Morten Teinum


Ingen kommentarer: