søndag 10. mars 2013

Årets første sjøørret!


Etter en lang vinter med is på sjø og innlandsvann begynner våren så smått å komme i Grimstad.

Isen på sjøen er smelta og det er faktisk mulig å stå på bare svaberg! Lykke i hjertet for en som er glad i å fiske. For et par dager siden dro vi ut på fisketur, og fant et fint sted ved Breivik Camping i Homborsund.


Vannet er fremdeles kaldt og fisken er lite bitevillig, men ut å prøve må vi jo uansett. Det kan jo hende storfisken passerer akkurat der vi er? Fisking er en fin blanding av spenning og tålmodighet, og en fin mulighet til å få luftet tankene litt. 

Ingen napp den første stunden, så da var det tid for pause med bål og grilling av pølser og bacon i deilig vær. Sola stekte og livet føltes ganske herlig der jeg satt på tørt svaberg med et varmende bål i snøfonna ved siden av meg.


”Finn håven! Jeg har napp!” Jubel og glede – den første sjøørreten for i år var i boks!  Ny personlig rekord på toppen av det hele. En super start på fiskeåret 2013 for samboeren.  Det blir definitivt flere fisketurer på oss framover.


Grimstad har mye å by for sportsfiskere som vil jakte på sjøørreten.  Stangfiske fra land kan drives fra en rekke forskjellige steder i kommunen. Gode områder for sjøørret er Haslatangen/Sømskilen, Vikkilen, Bufjorden-Homborsund og Kaldvellfjorden-Auesøya helt vest i kommunen.

Fiske i sjøen er fritt for alle, men det er verdt å merke seg at det ikke er tillatt å fiske nærmere enn 100 meter fra bekkeos, og at det er fredningssoner utenfor noen elver og bekker som fører laks og sjøørret.

Andre vanlige arter i sjøen utenfor Grimstad er torsk, sei, lyr og makrell. Ingen kommentarer: