onsdag 29. august 2012

Lykken er en bestefar med fiskebåt

Små og store fiskere på tur i solnedgangen
Her om dagen ble vi oppringt av min far på vei hjem fra jobb med spørsmål om vi ville være med på fisketur. Fisketur med bestefar er noe av det gøyeste jentene våre vet, og det er aldri nei i deres munn når de får tilbud om å være med i båten. Vi lagde middag i en fei og heiv i oss maten før vi strøk på dør med nye fiskesnører og redningsvester under armen.
Dagens fangst

Noe av det gøyeste som fins er å være på fisketur når fisken biter villig - og det å havne midt oppi en makrellstim er nesten på grensen til euforisk. Du rekker såvidt å slippe ut snøret før du må dra det inn igjen, og det er ikke bare en eller to fisk på, men 5-6 i hver trekk. Da kan du liksom ikke få krokene av fort nok for å hive ut igjen, og det er fort gjort å hukke en i fingeren hvis du ikke er helt oppmerksom...

På en drøy time fylte vi 7 i båten opp en stor plastdunk med makrell, mistet litt tellinga, men det må nok ha vært rundt 300 fisk tilsammen - det blir mange deilige middager det! Stekt makrell med agurksalat, rømme og rå løk (og poteter for de som spiser det) er skikkelig digg! Min far røyker også makrell sammen med naboen sin, i en hjemmesnekret røykeovn. Disse fryses ned og brukes til diverse koldtbord gjennom vinteren. Snaddermat!

Se hva jeg fikk! 
Vi var så opptatt med fiskinga at vi glemte å følge med på klokka. Plutselig var det langt over leggetid, og begge ungene begynte å glippe med øynene. Heldigvis har bestefar seng i båten, så minstejenta fikk lagt seg ned i køya en liten stund. Men hva gjør vel en litt sen kveld når man har så til de grader fiskelykke?

Lyst til å fiske på Sørlandet du og? Flere av feriesentrene langs sørlandskysten har spesialisert seg på havfiske, og tilbyr leilighet med fiskebåt. Fiskesesongen varer ut oktober hos de fleste og det meldes fra flere om ekstra gode fangster akkurat nå. Det liår vi! Prøv et av disse anleggene hvis du har lyst på en fiskeferie på Sørlandet i løpet av høsten:

Farsund Resort

Trysnes Marina

Tregde Feriesenter

Skottevik Feriesenter

Korshamn Rorbuer

Bjørnevåg Ferie

Ønsker du å lese mer om fiske på Sørlandet kan vi anbefale blogginnleggene til vår gjesteblogger og "fiskeekspert Tommy - han besøkte flere av anleggene i fjor sommer. Skitt fiske!

Ingen kommentarer: