onsdag 7. mars 2012

Paulsens hotell - en av perlene på Sørlandet

Paulsens Hotell i Lyngdal - en perle!
I forbindelse med årets reiselivsmesse på Fornebu - Reiseliv 2012 - ble det avholdt en kåring av årets reiselivsperle i Norge. 15 bedrifter var nominert, 3 av dem fra Sørlandet. De tre var Bokhotellet Lyngørporten, Strand Hotell Fevik og Paulsens Hotell. Ingen av disse tre nådde helt til topps i kåringen, men Paulsens Hotell lå lenge i tet i publikumsavstemningen, og det er ingen tvil om at alle tre er verdige kandidater til perle-betegnelsen.


Moderne bad i riktig tidsånd - med toalettsnor!
En reise tilbake i tid

Paulsens Hotell ligger i Lyngdal, og "gjenåpnet" for ca. 1 år siden etter at det ikke hadde vært hotelldrift der på 40 år. To energiske mannfolk fra henholdsvis Danmark og Kvinesdal måtte til for å gjenopplive stedet, og konseptet deres er at på Paulsens Hotell reiser man tilbake i tid. Ikke bare 40 år, men til slutten av 1800-tallet.

Interiør og møbler fra hotellets storhetstid er bevart, og det som er gjort av moderniseringer er gjort i rett tidsånd. På nattbordet finner du gamle bibler med "Paulsens Hotell" inngravert, og toalettene har en sånn søt snor som man drar i - veldig nostalgisk for oss som vokste opp med besteforeldre med gamle hus, og veldig eksotisk for ungene som kun har sett doer der man trykker på en knapp for å spyle.

Det grønne rommet er smakfullt innredet
1. eller 2. klasse?


Hotellet har 10 dobbeltrom, 2 av dem har eget bad. Sover du på et av de andre rommene deler du i tidsriktig ånd bad på gangen med de andre gjestene. Hotellet arrangerer også selskap, og da kan du velge om du vil reise på 1. eller 2. klasse. 2. klasse er ganske tradisjonelt, men velger du 1. klasse får man en tidsreise i tillegg, og da kan vertskapet fint finne på å gi deg ansvaret for å tømme nattpotten selv, ta oppvasken, sette over kaffekjelen eller stryke lintøyet. For å gi deg en liten idé om hva du kan vente, ta en titt i et tidligere blogginnlegget om Simonhuset på Feda - det er de to samme karene som står bak hotellet. (Simonhuset er for øyeblikket lagt litt på is, men nå kan du altså få samme galskapen på Paulsens Hotell, og det er jo absolutt en god erstatning.)

Drops i kremmerhus vekker nok nostalgiske minner for mange
Kremmerhus, kniplinger og kobberkaffekjele

På Paulsens Hotell har de også en koselig kafé som har åpent hver dag. Her serveres deilig mat og drikke - ekte norsk og dansk tradisjonsmat. Følger du Paulsens Hotell på Facebook blir du hver dag oppdatert om hva som står på menyen, og det er ikke få ganger jeg har fått vann i munnen av å lese om hva de serverer.

I kaféen får du kaffe kokt på kobberkjele og ungene våre ble veldig fascinert av de bittesmå colaflaskene som lå i en stor sinkbalje. For ikke å snakke om henrykkelsen da de fikk lov til å velge drops fra gammeldagse dropsglass i hvert sitt kremmerhus.

Etter mat koste vi oss en times tid i den deilige hagen - og ungene fikk hoppet av seg et lite sukker-kick i den alternative trampolinen før vi dro hjemover mot Kristiansand.

Seng med skikkelig god fjæring - fint alternativ til trampoline

Alle foto: Morten Teinum

Ingen kommentarer: