tirsdag 6. mars 2012

Fyr i peisen, en kopp med te og en skål fiskesuppeJeg er et ekte kafémenneske. Jeg trives blant tomme kaffekopper, halvspiste kakestykker og fristende lunsjmenyer. Med melkesteameren som bakgrunnsmusikk, noe varmt i koppen og med godt selskap er jeg i mitt ess. Det var derfor ingen overraskelse at da meg og en venninne skulle treffes en kjølig februardag, endte vi inne i varmen hos Hr. Redaktør. Der ble vi møtt med fyr i peisen, behagelig bakgrunnsmusikk og tente te-lys som bidro til en god stemning.


Et populært møtestedRestaurant Hr. Redaktør ligger midt i Mandals gågate og er i løpet av årene blitt en populær møteplass for både mandalitter og turister. På dagtid serveres lunsjretter, kaffedrikker og søte fristelser. Besøkende får også tilgang på dagens aviser og mulighet til å koble seg til det trådløse nettet. Særlig i helgene (på dagtid) er Hr. Redaktør et populært sted også for barnefamilier. Hr. Redaktør har flotte uteplasser både vendt mot gågata og ut mot Gjert Karis plass med utsikt mot elvepromenaden og det nye kulturhuset. Et flott sted å nyte vår- og sommersola når den dukker opp.


Hyggelige omgivelser og unik innredning
Denne kjølige ettermiddagen i februar holdt jeg og min venninne oss innendørs i baren der vi bestilte oss en kopp te, og nøt gode samtaler i hyggelige omgivelser. Hr. Redaktør er verdt er besøk kun for å oppleve den unike innredningen inspirert av 30-tallets reportermiljø. Et utvalg nasjonale og internasjonale avistitler preger veggplassen, samt historiske overskrifter og gammelt utstyr som skivemaskiner og fotoapparater.

Etter at jentesnakket var godt i gang, og teen var drukket opp, lot vi oss friste av kjøkkenets berømte fiskesuppe. Det er ikke sjeldent at planen om en kaffekopp ender i et lengre besøk, samt en av kjøkkenets fristelser. Omgitt av hyggelig og serviceinnstilt personale, inspirerende innredning og god mat og drikke ble besøket hos Hr. Redaktør (eller ”Redaktøren” som det ofte blir kalt på folkemunn) en perfekt avslutning på en kjølig ettermiddag.

Ingen kommentarer: