tirsdag 14. februar 2012

Verftet i Ny-Hellesund - Matopplevelser i skjærgården


Mye av barndommen er blitt tilbrakt i Søgneskjærgården, min absolutte favorittskjærgård. Sammenlignet med kystlinjen vest og østover har Søgne utrolig mange små lune viker og god mulighet til å finne seg en usjenert plass, selv i høysesongen.

Ny-Hellesund har alltid vært et stoppested, Kystfortet med en fantastisk utsikt, kanoner, bunkerser og spennende underjordiske ganger fenger også nye generasjoner. Ved innseilingen til Ny-Hellesund lå det gamle skipsverftet, her ble det bygget og vedlikehold båter i 99 år før nedleggelse i 2008. Nå går Verftet inn i en ny era med ferieleiligheter, restaurantdrift og møtefasiliteter.

Jeg var så heldig å bli invitert ut på en visningstur på Verftet i Ny-Hellesund for noen uker siden, isen lå ennå i de små sundene, men strålende vær viste frem potensialet når alt blir ferdigbygd.

De 20 ferieleilighetene ligger innover i sundet der de ender i en liten sandstrand. Restaurant, møterom og kafé ligger ut mot bryggen og er det som møter en når man legger til med båten. Det er Bølgen & Moi som skal drive serveringsstedene på Verftet, dette er den 9’ende i rekken av Bølgen & Moi restauranter og deres første med ”gourmet” konsept. Lokale råvarer blir selvfølgelig en viktig ingrediens. Hvilken avslutning på kvelden blir ikke dette, god mat og drikke med utsikt over innseilingen i Ny-Hellesund! På bryggekanten vil det også ligge en liten kafé der burgere og lignende blir servert fra en luke.

Utsmykning i og utenfor Verftet blir håndtert av kunstneren Per Fronth. Kommer du ikke i egen båt ligger Ny-Hellesund kun en liten båttur unna med rutebåten fra Høllen i Søgne.

Alltid gøy når nye deler av skjærgården blir gjort tilgjengelig for allmennheten, og dette blir et virkelig høydepunkt! Verftet åpner juni 2012.

Ingen kommentarer: