torsdag 2. februar 2012

Topptur til Hilleknuten

For et par uker siden hadde jeg besøk av noen venner hjemmefra, og da må man jo vise frem noen av Sirdals høydepunkter! Siden vi er skientusiaster alle tre, og nylig har gått til anskaffelse av randonee-utstyr, ble det topptur til Hilleknuten!

Hilleknuten ligger på Fidjeland i Sirdal, fjellet er 1209m, og er et yndet tur-mål sommer som vinter. Sommeren 2011 ble det arrangert motbakkeløp til toppen, dette var en suksess og skal gjentas i 2012. Toppturen vår begynte ved Sirdal Høyfjellshotell på 650moh, her festet vi skifeller og spente på oss ski. Forholdsvis ny til slikt skiutstyr var vi spent på å se hvor godt fellene festet seg i snøen. Det viste seg at dette var null problem, vi kunne lett traske rett oppover fjellet!

Vi var heldig med dagen, strålende sol og -16grader. Kulden merket vi lite til da man blir temmelig varm av å gå med alt det tunge utstyret. Halvveis til toppen stoppet vi for utsikt, kakao og fotoseanse!

På bildet under ser du oss godt fornøyd på toppen, vi skal akkurat til å presse i oss en stor dose med Kvikk Lunsj før vi kjører ned igjen J Det er flere mulige nedkjøringer på baksiden av Hilleknuten, men siden ingen av oss er kjent i området og det i tillegg er en del åpne bekker på baksiden, grunnet mangel på is, fant vi ut at vi tok den trygge ruten ned igjen – samme vei som vi hadde kommet opp.

Takk til Gunnar og Sølve for en fantastisk topptur!!

Ingen kommentarer: