mandag 13. februar 2012

Topp 5 romantiske perler på Sørlandet

Jeg hiver meg på den romantiske bølgen som farer over landet i disse Valentines-tider. Her kommer mine topp 5 romantiske favoritter på Sørlandet:

1. Tilbring en natt på Ryvingen Fyr:

Dette er omtrent så langt syd du kommer i Norge, kun et par holmer og skjær skiller Ryvingen fra Danmark. Reiser dere litt utenom sommersesongen, kan dere risikere å få hele stedet for dere selv. Ta med egen mat og drikke, og lag et festmåltid som nytes på orkesterplass i fyrmesterboligen med en av verdens beste utsikter. Eller dere kan gjøre som oss - bestill med deilig sjømat som ikke trenger lang tilberedning - da får dere mer tid til å nyte stedet (og hverandre). Dersom været tillater det tar dere maten med ned til sjøen. Her kan dere slappe av med god mat og drikke i stillheten og se solnedgangen sammen. For min egen del er det få ting som slår å våkne opp i soloppgangen på Ryvingen Fyr - det må i tilfelle være å våkne opp der sammen med min kjære:)

Foto: Solnedgang på Ryvingen Fyr, Heidi Sørvig


2. Kjærestespa, Kilden og kjesk i Kristiansand: 

For vår egen del går det lenge mellom hver gang vi klarer å få tid alene - bare oss to, men denne komboen har jeg drømt om lenge:

Først vil jeg ha en deilig massasje! I tilknytning til Hotel Norge i Kristiansand holder Wah-Wah Spandabel til. Her finner du - så vidt meg bekjent - landsdelens eneste tyrisk hammam med badstuer, kaldkulp og deilige behandlinger i par-rom. Nyt et par timer sammen og unn dere en topp-til-tå behandling - i fellesskap.

Tid for underholdning: Nå som Kilden har åpnet i Kristiansand er det store muligheter for å få med seg en teaterforestilling eller en konsert i løpet av den romantiske kvelden. Neste helg skal vi se "West Side Story", og høydepunktene utover året står i kø! Sjekk programmet på Kilden her.

Foto: Kilden, Olav Breen

Dagen kan avsluttes med en romantisk middag på en av byens bedre restauranter. Sjekk listen på Trip Advisor over de beste restaurantene i Kristiansand. Jeg kan med hånden på hjertet anbefale både Måltid, Food Asylum, Sjøhuset og Mother India - som er noen av mine favoritter.

Har du andre favoritter, legg gjerne igjen en kommentar under innlegget!

3. Måneskinnstur på Hovden:
For en flott vinter vi har hatt på Sørlandet i år! Med kun drøye tre timers kjøring fra Kristiansand er Hovden en perfekt vinterdestinasjon for oss kystboere. Nå skal jeg ikke skryte på meg at jeg har vært så veldig aktiv på ski denne vinteren, men lengselen er der jo. Med to små barn på slep blir gjerne skituren preget av mas og kav heller enn nytelse. Jeg ser for meg en rolig måneskinnstur på bortoverski på fjellet på Hovden sammen med min kjære. Kanskje vi til og med får oppleve nordlyset? Det har vært observert flere ganger på Hovden denne vinteren.

4. Beach & bike i Mandal:
Furulunden i Mandal er et stort friluftsområde med gang- og sykkelveier på kryss og tvers, omkranset av mange små og store strender. Skygg unna de mest besøkte strendene og sett kursen mot de litt mer bortgjemte små strendene i området. Med pikinikkurven fylt til randen av alskens godsaker er dere klare for å nyte en deilig, lat dag i hverandres selskap.

Foto: Sykkeltur i Furulunden, Terje Rakke, Nordic Life, Innovasjon Norge


5. Deilig luksusferie i skjærgården

Det er flere steder langs Sørlandskysten jeg har lyst til å ta med mannen min til. Det lille Hotell i Risør, Bokhotellet Lyngørporten, Strand Hotell Fevik, Rosfjord Strandhotell og Farsund Resort er blant de mest romantiske feriestedene i landsdelen (etter min smak). Drømmen er en hel helg sammen, bare oss to.. Da skal vi slappe av i nydelige omgivelser, spise god mat, drikke god vin, gå lange eller korte turer, lese litt, holde hverandre i hendene og kanskje til og med melde oss på et kajakk-kurs?
Foto: Romantikk i skjærgården, Johan Wildhagen, Innovasjon Norge

Del gjerne dine romantiske favoritter fra Sørlandet med oss!


1 kommentar:

Thorunn sa...

Mange gode tips her :-)
Bike and Beach i Mandal er bra -men jeg ville tilføyd By (selv om det blir litt feil språk.... ;-) Å ta syklen på bilen og parkere feks på Ime (for de av oss som ikke bor i nærheten da)sykle innom byen, tusle litt rundt - kanskje stoppe på en av trivelige kafeene i byen for en kaffe eller kake - og så sykle videre gjennom Furulunden til en av de flotte strendene som er i byen. Skal det bli virkelig romantisk, legg inn et stopp ved Risøbank for å sverme litt i hagen og ta en tur innom det flotte drivhuset med både fikentrær og drueranker ...;-)