onsdag 15. februar 2012

Lørdagstur til Mandals nye bibliotek

Mandag 6. februar var det åpning av Mandal biblioteks nye lokaler i Kulturhuset Buen. Den offisielle åpningen av kulturhuset er satt til 20. april, men biblioteket er allerede flyttet inn i byens nye kulturstue. Jeg la lørdagsturen til Buen for å utforske Mandal biblioteks nye, lyse og moderne lokaler.

Biblioteket som nå også er lørdagsåpent er fordelt på tre etasjer.
I første etasje finner vi barne- og ungdomsavdelingen, samt informasjons- og utlånsskrankene. Beveger vi oss opp i andre etasje finner vi voksenavdelingen med blant annet litteratur, filmer og tidskrifter. Tredje etasje er forbeholdt personalet og gir plass til mange av bibliotekets 25.000 bøker.


Det første som møter publikum i det de entrer de nye lokalene er et stort og luftig område i lyse farger - og blikkfanget; en stor grønn bokhylle som strekker seg oppover alle etasjene. I barneavdelingen, ved inngangspartiet, er det lesekroker i spreke farger og egne lesesirkler der barna kan sitte omringet av bokhyller til alle kanter. Videre innover i lokalene finner vi ungdomsavdelingen som også har lesekroker og et spennende utvalg av bøker, lydbøker, filmer og tegneserier. Langs den ene veggen som består av panoramavinduer med utsikt mot elvepromenaden er det leseplasser med diverse brettspill tilgjengelig. De nye lokalene ser ut til å være godkjent av barna selv. Både store og små storkoste seg i lesekrokene, ved leseplassene og mellom bokreolene en lørdags formiddag.


Det var mange som hadde tatt turen for å se på det nye biblioteket,
og også i andre etasje var det mange nysgjerrige mandalitter som vandret mellom bokhyllene. Alle reolene er tydelig merket og lokalene er oversiktlige og moderne. I likhet med barne- og ungdomsavdelingen har også voksenavdelingen fått leseplasser med utsikt over elvepromenaden - i tillegg til egne leseplasser tilpasset databruk. I voksenavdelingen skal det i løpet av kort tid komme datamaskiner som publikum kan benytte seg av, samt muligheten for å koble seg på trådløst internett.

De nye lokalene er også lagt til rette for den flittige
student. I tillegg til et utvalg av leseplasser, har biblioteket egne studierom for studenter eller andre besøkende som ønsker stillhet og full konsentrasjon. Etter besøket i bibliotekets nye lokaler er jeg sikker på at biblioteket vil bli brukt av store og små. Her kan man kose seg med god bok, stikke innom for å lese dagens aviser eller sitte i dyp konsentrasjon over pensum og lekser.

Jeg anbefaler alle en tur innom Mandals flotte, nye møtested - biblioteket!


Vil du vite mer om hva som skjer i Kulturhuset Buen, følg med på kulturkalenderen eller følg Buen kulturhus på facebook.

Ingen kommentarer: