fredag 3. februar 2012

Fantastisk festivalstart

Arendal Vinterfestival er i gang nå, og gårsdagen var første dag med åpning på Sam Eydes plass, skøyting og lanterner rundt i byen. Snøen dalte ned mens vi gikk gjennom byen, og de flotte lanternene minnet oss om hvor enn vi gikk at det var vinterfestival. Vi skulle på Arendal Jazzklubb sin konsert med Helge Lien Trio, og vi gledet oss til vår første jazzklubbkonsert.

Konsertene til jazzklubben holdes i BlackBox, eller Lille Torungen, den lille salen i Arendal Kulturhus. Det var satt ut bord og stoler, levende lys laget stemning blant publikum mens vi ventet på trioen, og stemningen var god. Så kom Helge Lien Trio inn på scenen, og begynte å spille.

Det var et lydhørt publikum som lyttet aktivt, og musikerne gav alt de hadde! Tre sanger uten pause mellom gjorde at det tok vel 25 minutter før vi klappet første gangen - kun fordi ingen ville gå glipp av en eneste klang og en eneste tone. Det er jazz, moderne og melodisk, og musikerne utstråler spilleglede og dyktighet! De kommuniserer ordløst på scenen og det er bare publikum som kommer med imponerte utbrudd underveis. For en trio! For et konsertsted!

Arendal Jazzklubb har et flott program denne våren også, og neste jeg har tenkt å få med meg er Marius Neset - om vi får barnevakt da. Men frem til da så skjer det uendelig mye mer, blant annet under Arendal Vinterfestival. Det er kunstutstilling på Bomuldsfabriken og isbading med badstu i gjestehavna, skøyting på Sam Eydes plass og - hvem kan redde de gule andungene? Program finner du aller lettest på Facebook - velkommen til festival, den varer enda 9 dager!

Ingen kommentarer: