tirsdag 7. juni 2011

Odderøya i Kristiansand – hvor deilig er det ikke å ha et sentrumsnært friluftsområde

Nå i helgen var det igjen strålende vær i Kristiansand (som vanlig), en luftetur med familien var på plass. Da jeg kjører kollektivt og båten var opptatt ble det en sykkeltur.

Odderøya har en historie som er mye eldre enn bygrunnleggelsen, selv om dette er borte ser man mange rester etter bruken som karantenestasjon på 1800 tallet (nå er Lasaretthøyden mye brukt som selskapslokaler) og 2. verdenskrig.

Odderøya er selvfølgelig mest kjent for Quartfestivalen (RIP). Nå er det Odderøya Live som leverer store konserter på Odderøya Amfi (ja, vi gleder oss til Ozzy Osbourne lørdag 6. august), i tillegg er det mange andre ambulerende arrangementer som tar i bruk et av Norges flotteste utendørs amfier og Bendiktsbukta som egner seg fortreffelig til bading når det ikke er arrangementer der.

Mange kunstnere innen musikk og film har sine studioer på Odderøya og du finner også et vell av gallerier, utstillinger, små kafeer og et antikvariat. Kafeen i Vaktmannsboligen på tuppen av øya er dessverre kun åpen hver søndag, men vell verdt et besøk også med medbrakt. Kilden Teater- og Konserthus finner du også ved starten av øya, en arkitektonisk skjønnhet og motpol til den naturskjønne og relativt ubebygde øya.

Det som er så fint med Odderøya er at det finnes mange steder å gjemme seg bort utenom de vanlige turstiene, dette er stedet nær Kristiansand by som man enklest opplever de Sørlandske svaberg. Det er mange tanker om hva dette området skal brukes til i fremtiden. En ting er sikkert: Odderøya er en perle som er til for å brukes!

Ingen kommentarer: