mandag 1. november 2010

Meg, Roald Dahl og fru Oscar-vinner i sus og dus på Strand Hotel Fevik


Hva har forfatteren Roald Dahl og jeg til felles? Faktisk mer enn du skulle tro... Blant annet har jeg hatt den noe mer eller mindre ærefulle oppgaven å stelle og stulle for Patricia Neal, Dahls aldrende og noget snobbete Oscar-vinnende halvdel.....

Det som kanskje er mer viktig fellesnevner for Roald og meg er at vi begge rett og slett liker oss på Strand Hotel Fevik utenfor Grimstad.

For Roald sin del blir det nok mest riktig å si "likte" ettersom han nå kun lever sammen med oss gjennom sine fantastiske historier.

Strand Hotel Fevik er et av Norges få gjenværende funkishotell, og her har kjente og ukjente gjester kunne slappe av å nyte utsikten og skjærgården siden midten av 30-tallet. Godeste Roald og fru Oscar-vinner likte stedet så bra at de var faste gjester i gjennom 30 år (det slår meg plutselig at jeg nok ikke er alene om å ha fått stelle med fru Oscar-vinner).


Hva er det da med Strand Hotel Fevik som gjør at både jeg og Roald liker (/likte) stedet så godt? Jeg kan vanskelig svare for Roald, så jeg får holde fokus på meg selv. Her er hva jeg liker:


  • Beliggenheten: ikke mange hotell kan matche det å ha en så flott sandstrand med turkisblått vann like utenfor døren. I tillegg er det passelig fin reise fra sentrale steder i landsdelen, og dermed et greit møtested. 
  • Vertskapet: få gjester har vært innom Strand Hotel Fevik uten å ha fått et inntrykk at Agnes, hotellets direktør. Hun er en kraftbombe som setter sitt tydelige preg på stedet. Men jeg liker vel så mye at de andre som jobber på hotellet også så tydelig er vertskap og ambassadører for arbeidsplassen sin - om de så jobber i resepsjonen, på kjøkkenet eller i roomservice. 
  • Kombinasjonen av historisk og nytt: forrige uke var jeg så heldig å bli invitert på visning av den nye hotelldelen på Strand Hotell Fevik. Denne delen er utvendig bygget i samme stil som den historiske delen, mens innvendig er det kommet en meget flott konferanse/bankettsal med tilhørende grupperom. I tillegg er det en helt ny hotelldel med rom/suiter som umiddelbart fikk meg til å tenke at jeg må sjekke kalenderen for å se om det er mulig å få tid til å ta en weekend her før jul med mannen. 
  • Maten: Hotellet har de siste årene lagt ned en formidabel innsats på kjøkkenet. Her er det ikke bare snakk om kvalitet og lokalproduserte spesialiteter; man gjennomfører! Grønnsaker fra Hesnes Gartneri, kjøttprodukter fra Jens Eide og ost fra Iveland er bare noe av det som gjerne kombineres med noe eksotisk og uventet til spennende og velsmakende menyer for gjestene. 

Det er nesten synd at Roald og jeg ikke kan nyte livet sammen i en av de nye hjørnesuitene på Strand Hotel Fevik... Men det er sikkert like greit - jeg tviler på at fru Oscar-vinner (eller min bedre halvdel for den saks skyld) hadde satt videre pris på et slikt arrangement....

Ingen kommentarer: