torsdag 14. oktober 2010

Lykkelig liv på Ljosland!

Sitter på verandaen her på herlige Ljosland Fjellstove og nyter høstfargene og solsteiken.
Det er få ting som er så vakkert som landet vårt, når det bytter fra sommer til vintergarderobe.

I går var vi på tur inn mot Lakkenstova. 2 voksne, en 4 åring til fots og en 1 åring i bæremeis. Det er noe veldig befriende ved å kunne legge avgårde innover i heia, uten mål, planer og uten stadige blikk på klokka. Dagen blir til imens man setter det ene beinet fremfor det andre.


Vi startet fra demningen i østenden av Kvennevatnet og gikk innover østover langs vannet i retning Lakkenstova. Med stadige stopp der både store og små nysgjerrige sjeler studerte vekster, bær og sopp. Mye å ta inn bare man har tid til å se.

Etter en lang marsj for små slitne bein, slo vi leir oppå en kjemestor flat stein. Her rigget vi oss til med liggeunderlag, stormkjøkken og varm genser. All mat smaker godt når man er ute, så de stekte kjøttpølsene ble rene gourmetmåltidet.


Etter at maten var vel fortært, med kaffe og sjokolade til dessert, var sola virkelig begynt å gjøre sitt. Dermed fant vi horisontalen i lynga og sanket ved til et bål om hverandre. Snart var det god fyr og vi satte på en ny kaffekjele imens minstemann sov sin dypeste søvn i bæremeisen. Utrolig hva klar fjelluft gjør med en liten kropp (og store også, bare så det er sagt)

Vi lå oppi skråningen og iaktok alle forbipasserende som hadde tatt turen innover heia på denne deilige dagen. Det virker som om hyttefolket på Ljosland er like glad i tur uansett føre årstid.

Da bålet hadde spraket sine siste krampetrekninger etter en herlig strekk i lyngen, pakket vi sammen og labbet tilbake mot bilen. Deilig slitne etter å ha fått brukt seg litt, så smakte det fantastisk godt med rømmegrøt og spekemat fra Ljosland Fjellstoves alldeles utmerkede kjøkken.

Til vår glede opdaget vi at det ligger en geocache (geocaching har jeg blogget om tidligere: "Skattejakt med GPS") gjemt oppi heia her, så da var neste dags tur allerede ferdig planlagt helt av seg selv!

Alle bilder: Sverre Johnsen

Ingen kommentarer: