fredag 22. oktober 2010

Hyttetur på Hillestadheia for en helg

Hyttetur med venner, barna leker, voksne prater, god mat og frisk luft i skjønn forening. Kan det bli bedre? For noen uker siden leide vi en hytte på Hillestadheia med noen venner som også ville på tur på dagen, og slappe av ellers. En av hyttene til Hillestad Feriesenter virket lovende, og etter en telefonsamtale og noen sms-er var hytta vår – for en helg.

En av fordelene med å leie er at vi slipper å passe på hytta hele året. Vi kan bare leie den et par-tre ganger når det passer, og ellers ikke tenke mer på det! Og likevel er det billigere enn å eie en hytte selv – jeg bare nevner det, sånn i farta. Tidligere har vi leid bassenghyttene på Hillestad, men denne gangen ville vi være mer ute, uten å krangle med barna om å bli ferdig med å bade så vi får kommet oss ut. Dessuten er hyttene på heia nye, og det er jo unektelig litt hyggelig med et pent spisebord i eik, fine bilder på veggene og moderne snitt på hytta.

Vi gikk en tur hver dag vi var på heia, og siste dagen fikk vi også nyte godt av utsikten, når morgentåken lettet. Selve hytta vi koste oss i ligger på en flott naturtomt med nok av spennende steder å utforske for barna, og med veranda praktisk talt rundt hele hytta slik at vi alltid kan finne en lun plass, eller solfylt plass, alt etter behov.

Vi fikk igrunn ikke benyttet oss nok av uteområdet sist vi var der, men trøster oss med at vi skal snart tilbake. For det er bare en times kjøring unna sørlandskysten, og i tillegg til fine områder for å gå tur sommerstid, er det om lag 20 km skiløyper oppkjørt på heia vinterstid - med vær- og førerapporter på Facebook. Fint for de andre, for de liker å gå på ski. Og fint for meg, for jeg liker å sitte inne ved en peis og lese bok. Snøen er ikke langt unna nå...

Ingen kommentarer: